Dünya devi İnoksan’dan Bursa Uludağ Üniversitesi’ne 2244 desteği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BÜU) tarafından yürütülen TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı çalışmalarına mutfak sektöründe dünyanın önde gelen markası olmayı başaran İnoksan’dan destek geldi. BUÜ’deki Termodinamik ve Enerji anabilim dallarından toplam 3 doktora öğrencisi, İnoksan bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalarda görev alacak.

Bursa’nın önemli firmalarından İnoksan, BUÜ ile doktora öğrencilerinin istihdam edilmesi konusunda protokol imzaladı. Firmanın Ar-Ge konusunda sürdürdüğü bilimsel çalışmalarda BUÜ’den 3 doktora öğrencisi de görev yapacak. Öğrenciler, mezuniyetlerinin ardından en az 3 yıl daha İnoksan’da çalışabilecek. Protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık imza attı.

POTANSİYELİMİZİ GÖRÜYORLAR

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, genç ve dinamik bir ekiple çalıştıklarını ve üniversitede yaşanan hareketlilikte bu ekibin büyük bir katkısı bulunduğunu vurguladı. 2244 Sanayi Doktora Programı’nda ciddi bir mesafe aldıklarını kaydeden Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Protokollerimiz TÜBİTAK’ın onayından geçtiği zaman Türkiye genelinde bu program kapsamında en fazla protokol imzalayan üniversite olacağımızı düşünüyorum. Bu bizim programa olan inancımızı ve çalışma azmimizi göstermesi açısından ciddi bir gösterge olacaktır. Üniversitemizdeki potansiyeli devletimizin yetkili kurumları gördü, YÖK’ün yöneticileri gördü, TÜBİTAK yöneticileri de gördü. İnşallah tüm samimiyetimizle ve gayretimizle yürüttüğümüz çalışmaların sonunda çok güzel meyveler elde edeceğiz. Üniversitemiz hak ettiği yerlere gelecektir” diye konuştu.

AR-GE ÇALIŞMALARIMIZI ÜNİVERSİTE İLE DAHA İLERİ BİR BOYUTA TAŞIMAK İSTİYORUZ

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık ise kendi sektörlerinde 1980 yılından itibaren Ar-Ge’ye önem veren bir firma olduklarını kaydetti. Dünyanın ve dünyadaki rekabet ortamının her geçen gün değişim gösterdiğine işaret eden Vehbi Varlık; “Kendi kendimize yaptığımız bilimsel çalışmaları, üniversitemizin desteği ile daha ileri bir boyuta taşımak istiyoruz. Buradan elde edeceğimiz çıktılar sonucunda dünyadaki rekabet ortamında daha etkin bir İnoksan oluşturmak arzusundayız. Bizim gücümüze güç katmamız, yeni sinerjiler oluşturmamız gerekiyor. İnşallah gelecekte bu işbirliklerini övecek sonuçlar elde edeceğiz ve diğer kurumlar yaptığımız çalışmalar doğrultusunda üniversitenin önemini bir kez daha anlayacaklar” dedi.

Protokol imza töreninde BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, ÜSİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Sedat Ülkü ve İnoksan yetkilileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : 1.996 - 0