Uludağ Üniversitesi Yöneticileri Somali’de

Uludağ Üniversitesi Yöneticileri Somali’de

Uludağ Üniversitesi (UÜ) yetkilileri, Zamzam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin davetlisi olarak Somali’yi ziyaret ettiler.

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Özgür’den oluşan heyet, Zamzam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin daveti üzerine Somali’ye gitti.

YOĞUN ZİYARET PROGRAMI

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteği ile Somali’de kurulan Zamzam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile eğitim ve işbirliği anlaşması yapan Uludağ Üniversitesi, ilişkileri geliştirmeye ve ortak etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru başkanlığında oluşturulan heyet, Somali’ye giderek çeşitli temaslarda bulundu.

ZAMZAM VE CİTY ÜNİVERSİTESİ ORTAKLIĞINDA KONFERANS

UÜ Heyeti, ilk önce Zamzam ve City Üniversitesi ortaklığında düzenlenen konferansa katıldı. Konferansta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ‘İslam ve Geleceğimiz’, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam ise ‘İslam Nasıl Bir İnsan Modeli Öneriyor2 konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Konferansta City Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullahi Berisse, T.C. Somali Din İşleri Müşaviri Ahmet Aktürkoğlu ve Zamzam Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Güler de birer konuşma yaptılar.

CİTY ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYETİYLE GÖRÜŞME

Ardından City Üniversitesi Mütevelli Heyetiyle yapılan görüşmede bölgenin sorunları ve eğitim-öğretim faaliyetleri değerlendirildi. Öğrenci değişim konuları ele alınarak, çalışmaların hızlandırılması gerektiğinin altı çizildi.

SOMALİ BÜYÜKELÇİLİĞİ ZİYARETİ

Heyet, konferansın ardından Türkiye Cumhuriyeti Somali Büyükelçiliği’ne de ziyarette bulundu. Burada, Somali’de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan heyet daha sonra Somali Büyükelçisi Olgan Bekar tarafından verilen akşam yemeğine katıldı.

TİKA YETKİLİLERİ İLE TEMAS

Programın devamında Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Özgür, ikincisinde düzenlenen Türk Somali Tarım Semineri’ne konuşmacı olarak katıldılar. Prof. Dr. Uğur Bilgili ‘Dünyada ve Türkiye’de Tarım Eğitimi’, Doç. Dr. Mehmet Özgür ise ‘Seralar ve Açık Alanlarda Sebze Yetiştiriciliği’ konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

SOMALİ İSLAM ÂLİMLERİ VE DİN İŞLERİ MÜŞAVİRLİĞİ YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞME

Heyet, Somali Din İşleri Müşaviri Ahmet Aktürkoğlu’nun ev sahipliğinde Sudan Alimler Birliği yetkilileriyle de verimli görüşmeler gerçekleştirildi. Eğitim-Öğretim faaliyetleri hakkında görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, Sudanlı din âlimleri ülkemize duydukları minnettarlıklarını dile getirerek her anlamda daha fazla yol kat edilmesi gerektiğini vurguladılar.

Heyet, ziyaret programı çerçevesinde farklı kurum ve kuruluşlar ile de bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Oca-2016]

Haber Görüntüleme : 2.344 - 0