İlklerin sempozyumu için kollar sıvandı

Bursa’da Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Öğrenci Sempozyumu, organizasyon ekibinde lise öğrencilerinin de bulunması açısından bir ilk olma özelliği taşıyacak.

UÜ Genç Öğrenci Sempozyumu’nun organizasyonu için hazırlıklar başladı. Etkinliğin bilim ve düzenleme kurulu üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı UÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel’in ve sorumlu öğretim elemanları Doç. Dr. Adem Uzun, Arş. Gör. Sevda Gülşah Yıldırım, Arş. Gör. Hatice Kübra Güler, Arş. Gör. Abdullah Ragıp Ersöz’ün katılımı ile düzenlendi.

UÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘Gelecekte Eğitim: İhtiyaç, Beklenti ve Uygulamalar’ ana teması ile 13-14 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek sempozyumun tam olarak “öğrenci sempozyumu” olabilmesi için kurul üyeleri kolları sıvadı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin fen, teknoloji, mühendislik, matematik, sosyal bilimler, eğitim ve sanat alanlarındaki çalışmalarını sunacağı sempozyumda bilim ve düzenleme kurulları da özel ve devlet liselerinin öğrencilerinden oluşturuldu. Bu sayede geleceğin bilim insanları olması planlanan öğrencilerin sempozyumda misafir olmaları yerine bizzat kendi düzenledikleri bir sempozyum hazırlayabilmeleri hedefleniyor.

SEMPOZYUM İLKLERE SAHNE OLACAK

Organizasyon ekibinde lise öğrencilerinin bulunmasından dolayı ilk olma özelliğini de taşıyacak olan sempozyuma Eğitim Fakültesi öğretim elemanları da katkı sağlayacak. Bursa genelinde tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımına açık olan sempozyumun özet gönderim son tarihi 28 Şubat 2016 olarak belirlendi. İlgililer ayrıntılı bilgileri ugos.uludag.edu.tr adresinden temin edebilecekler.

Sempozyum Düzenleme ve Bilim Kurulu’nda yer alan öğrenciler aşağıdaki isimlerden oluşturuldu:

Bilim Kurulu

Düzenleme Kurulu

Kayra Karabıyık (Tan Özel Lisesi)

Yasemin Kurt (Ahmet Erdem Anadolu Lisesi)

Sinem Demir (Sosyal Bilimler Lisesi)

Batuhan Yüksel (Final Lisesi)

Bervis Hemiş (İMKB Fen Lisesi)

Alara Ünlü (Bursa Anadolu Lisesi)

Berkin Can (Özlüce Anadolu Lisesi)

Sude Sezer (TED Koleji)

Enes Altay (Nurettin Topçu Anadolu İHL)