Prof. Dr. Burhan Kıran’a üniversiteden son veda

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BÜU) Tıp Fakültesi eski dekanlarından, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Kurucusu ve Anabilim Dalı Başkanı emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Kemal Kıran (87), önceki gün vefat etti.

Tıp Fakültesi’nin eski dekanlarından ve Tıbbı Farmakoloji Anabilim Dalı’nın kuruculuğunu üstlenen Prof. Dr. Burhan K. Kıran için üniversitede cenaze töreni düzenlendi. Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, akademisyenler, ailesi ve dostları katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Burhan Kıran ile daha önce tanışma fırsatı bulamadığını, ancak kendisi hakkında sadece iyi söylemler duyduğunu aktardı. Kurucusu olduğu Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’ndaki öğrencilerinin çok kaliteli doktorlar olduğunu ifade eden Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Hocamızın en büyük özelliklerinden birisi çok donanımlı ve kaliteli akademisyenler yetiştirmiş olmasıdır. Ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Burhan hocamıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ise Burhan Kıran’ın fakültenin duayen hocalarından birisi olduğuna aktardı. Fakültedeki farmakoloji laboratuvarının kurulmasında ve geliştirilmesinde Burhan Kıran’ın büyük emekleri bulunduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya; “Kendisi sessiz görünürdü ancak mesleğini son derece iyi takip eden bir bilim adamıydı. Çok nazik bir insandı. Teşekkürlerini sözle ifade etmese de mutlaka yazılı olarak ifade ederdi. Hocamızın ruhu şad olsun. Ailesine ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

BUÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Çavun da anabilim dalı olarak çok acı bir gün yaşadıklarını söyledi. Burhan Kıran’ın sadece akademik anlamda değil, idareci olarak da her zaman yol gösterici konumda bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Sinan Çavun; “Bugün anabilim dalımız gerek fakültemizde gerek üniversitemizde gerekse de Türkiye’de bir marka haline gelmişse bu farklılığın oluşmasında Burhan hocamızın gerçekten çok büyük bir katkısı mevcuttur. Bu anlamda Burhan hocamıza hem bize hem de fakültemize kattığı değerler için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ailesinin ve dostlarının da söz aldığı töreninin ardından Prof. Dr. Burhan K. Kıran’ın cenazesi üniversiteden son kez dualarla uğurlandı. Kıran’ın naaşı Fatih Sultan Mehmet Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip, Hamitler mezarlığına defnedildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : 3.003 - 0