Prof. Dr. Nedim Çobanoğlu törenle uğurlandı

Prof. Dr. Nedim Çobanoğlu törenle uğurlandı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedim  Çobanoğlu ( 85) vefat etti.

Prof. Dr. Nedim Çobanoğlu için, Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesindeki Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Ailesi, yakınları, mesai arkadaşları ve Üniversite personelinin de katıldığı törende, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, Prof. Dr. Nedim Çobanoğlu’nun hekimlik serüvenini özetleyerek yakınlarına ve tıp camiasına başsağlığı diledi.

Törende konuşan Çobanoğlu’nun oğlu Prof. Dr. Adnan Çobanoğlu, onun hekimlik anlayışını ve insana bakışını anlatarak, “gözbebeği” olarak gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden son yolculuğuna gönderilmesinin özel bir önemi olduğunu belirtti.

Törende, Prof. Dr. Nedim Çobanoğlu hakkında eski öğrencileri ve birlikte çalıştığı hemşireler de konuşma yaptı.

Çobanoğlu’nun cenazesi 28 Ağustos 2015 Cuma günü Ankara Cebeci  Asri Mezarlığı içindeki Oğultürk Camiinde kılınacak cuma namazının ardından toprağa verilecek.

 

PROF. DR. ÇOBANOĞLU

Nedim Çobanoğlu 1930 yılında Urfa’nın Siverek ilçesinde doğdu.  İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 1955 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

1955-1958 yıllarında Türkiye’nin farklı yerlerinde hükümet tabibi olarak görev yapan Prof. Dr. Çobanoğlu, 1962 yılında dahiliye uzmanı oldu.

1962-1968 yıllarında Federal Almanya’da çalışarak göğüs hastalıkları uzmanlığını da aldı. 1970 yılında Diyarbakır Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Kürsüsüne öğretim görevlisi olarak açıktan ataması yapılan Çobanoğlu, 1973’te doçent kadrosuna geçirildi. 1982’de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında profesör olarak göreve başladı ve 1987-1997 yıllarında Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.

Çobanoğlu, 1997 yılında yaş haddinden emekli olmuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Ağu-2015]

Haber Görüntüleme : 4.204 - 0