ABD’li akademisyenden Rektör Kılavuz’a ziyaret

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ABD’nin en prestijli değişim programlarından biri olan Fulbright kapsamında BUÜ’de bilimsel araştırmalarına devam eden Prof. Dr. Morshed Khandaker’i makamında ağırladı.

University of Central Oklahoma (UCO)’da profesör unvanına sahip olan Dr. Khandaker’in Doç. Dr. Fatih Karpat ve ekibi ile araştırma yapmak üzere hazırladığı proje önerisi, ABD’nin en önemli ve saygın programlarından bir tanesi olarak kabul gören Fulbright U.S. Scholar Programı kapsamında araştırmacı olarak desteklenmeye layık görüldü.

Dr. Khandaker 2019-2020 akademik yılında 5 ay süreyle, “Lazer Kaynaklı Mikro Yivlerin Total Diz Değiştirme İmplantı Üzerindeki Etkisi” başlıklı projenin bir parçası olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Karpat ve ekibi ile araştırma yapacak. Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz ve Doç. Dr. Fatih Karpat’ın eşlik ettiği Prof. Dr. Morshed Khandaker, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz’a Türkiye’de ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bulunmaktan memnun olduğunu, araştırma amaçlı ziyaretinin çok verimli geçtiğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz da uluslararasılaşma için yeni bir yapılanmayı başlattıkları bir dönemde ve araştırma üniversitesi olma sürecinde Prof. Khandaker’i araştırma amaçlı ziyaret nedeniyle ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Sağladıkları imkan ve girişimlerden dolayı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz ve Doç. Dr. Fatih Karpat’a teşekkürlerini iletti.

Benzer şekilde yine BUÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Karpat yürütücülüğünde Biyomedikal ve Biyomedikal Teknolojiler öncelikli alan başlığı altında kabul edilen “Sementli Total Diz Protezi (TKR) İmplantının Mekanik Performansının İyileştirilmesinde Lazer Kaynaklı Mikro Yiv Etkilerinin Deneysel Olarak İncelenmesi” başlıklı proje, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafında yönetilen Uluslararası Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında destekleniyor.

Uluslararası Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında, UCO ve BUÜ’den öğretim üyeleri ile lisansüstü öğrencilerin değişim programından yararlanması sonucunda, Türkiye’nin yükseköğretim alanında daha etkin bir konuma getirilmesi ve ülkemizin yükseköğretim kapasitesinin artırılması gibi önemli ulusal amaçları doğrultusunda da önemli adımların atılması hedefleniyor.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz’un kararlı tutumu, Prof. Dr. Khandaker ile Doç. Dr. Fatih Karpat’ın ekiplerinin özverili çalışmaları, iki üniversitenin uluslararasılaşma hedefine ve işbirliğinin güçlenmesine önemli katkılar sağlaması öngörülüyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Kas-2019]

Haber Görüntüleme : 2.296 - 0