Karacabey MYO’da Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinliği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu'nda, "2019-Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı-İlçe Konferansları" kapsamında düzenlenen konferansa Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hasan Basri Öcalan konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta konuşan Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan, ‘Bir Bilim Adamı Prof. Dr. Fuat Sezgin’ başlıklı sunumunda, ünlü bilim insanının Türkiye ve Almanya’daki eğitim yaşamına değinerek, Geschichte Des Arabischen Schrifttums (GAS) (Arap – İslâm Bilimleri Tarihi)   adlı eseri başta olmak üzere ortaya koyduğu çalışmalardan ve İslam Bilim Tarihi alanına yaptığı katkılardan bahsetti.

Öcalan, Arap-İslam Bilimleri Enstitüsü için hazırladığı bilimsel araç ve gereçlerin benzerlerini yaptırarak İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi’nin kurulmasına önayak olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’in yoğun çalışma temposunu ve 26 dil bildiğini anlattı.

Konferansın sonunda katkılarından dolayı Doç. Dr. Hasan Basri Öcalan'a Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Soner Altun tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Eki-2019]

Haber Görüntüleme : 1.226 - 0