Karacabey MYO'da 'Sıkıcı Gerçekler Çekici Hurafelere Karşı' Konferansı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen "Sıkıcı Gerçekler Çekici Hurafelere Karşı” konferansına MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül ve MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ konuşmacı olarak katıldı.

Konuklar, dengeli beslenme tabağının içerisinde yer alan bütün ürün gruplarına teker teker nasıl bilgi kirliliğinin yüklendiğini basından örneklerle ve videolarla anlattı. Konuşmacılar ayrıca, bu bilgilerin ciddiye alınması durumunda dengeli beslenme tabağında tüketecek ürün grubu kalmayacağına dikkati çekti. Yurdagül ve Akdağ, konuşmanın son kısmında örnek ürün kategorisi olarak Kuru Çorba, Margarin, Dondurulmuş Gıda ve Meyve-Bitki Çayları hakkındaki gerçekleri bilimsel görüşlerle açıkladı.

Konferansın bitiminde katkılarından dolayı konuşmacılara MYO Müdürü Prof. Dr. Soner Altun tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber Tarihi : [24-Eki-2019]