Özbekistan Dil Bayramı BUÜ’de kutlandı

 

Özbek dilinin devlet dili olarak kabul edilişinin 30.yıldönümü vesilesiyle TÜDAM tarafından Osmangazi Belediyesi ve Özbekistan İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile "Özbekistan Dil Bayramı" programı düzenlendi.

Programa Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Alisher Boritov, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve Bursalıların yoğun katılım gösterdi. Etkinlik iki ülkenin milli marşlarının okunması ile başladı. Törende konuşun TÜDAM Müdürü Doç. Dr. Erdem Özdemir, Türk dünyasının birbirine her zamankinden çok yakınlaştığı ve bunun en önemli aracının dil, müzik, kültür ve ortak gelecek inşasına yönelik gönül birliği olduğunu vurguladı. Protokol konuşmalarının ardından Özbekistan geleneksel kıyafetleri sergilendi.

ULUKÖK Müzik topluluğu ve Özbekistan’ın sevilen ses sanatçısı Servera'nın kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirdiği program, Özbekistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun pilav ikramı ile sona erdi. Özbekistan Dil Bayramı etkinliği, izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Eki-2019]

Haber Görüntüleme : 1.447 - 0