BUÜ’de Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri devam ediyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" ilan edilen 2019’da etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

BUÜ Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nda  gerçekleştirilen Konferansta, Prof. Dr. Fuat Sezgin ve eserleri katılımcılara aktarıldı. "2019-Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı-İlçe Konferansları" bünyesinde düzenlenen etkinliğe İlahiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü Proje-Doktora Asistanı Tuğşat Güzeloğlu ve Fen Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü Proje-Doktora Asistanı Murat Sel konuşmacı olarak katıldı. Tuğşat Güzeloğlu, "Prof. Dr. Fuat Sezgin’e Bir Yolculuk" başlıklı sunumunda, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatını ve eserlerini anlattı. Türkiye ve Almanya’daki eğitim-öğretim serüvenine ve dünya ilim tarihine yaptığı büyük katkılara değinen Güzeloğlu konuşmasını Prof. Dr. Fuat Sezgin’e ve eserlerine ait  fotoğraf sunumlarıyla sonlandırdı. Murat Sel ise "Prof. Dr. Fuat Sezgin’i Anlamak" başlıklı sunumunda Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışma azminden bahsederek 27 dil bilen bu  büyük âlimin dünyasını öğrencilerimize anlattı. Yoğun çalışma temposu ve kararlılığına değinen Sel, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in felsefesini izleyicilere derinlemesine aktardı. Konferansın sonunda katkılarından dolayı konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

İSTANBUL’DA BİLİM VE TEKNOLOJİ MÜZESİ ZİYARET EDİLDİ

Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri İstanbul Bilim ve Teknoloji Müzesi’ni ziyaret etti. Günübirlik İstanbul gezisi düzenleyen akademisyenler ve öğrenciler, Bilim ve Teknoloji Müzesi’ne de uğrayarak uzmanlardan müze hakkında bilgiler aldı.

YENİŞEHİR MYO’DA ETKİNLİK

Üniversitenin farklı fakülte bölümlerinde de etkinlikler gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Yenişehir İbrahim Orhan MYO yöneticileri ve öğrencileri de geniş katılımlı bir etkinlik organize etti.  Proje-Doktora Asistanı Tuğşat Güzeloğlu, programda sunum yaptı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Eki-2019]

Haber Görüntüleme : 1.203 - 0