Veli Muhammed Hoca, BUÜ’lü öğrencilerle buluştu

 

Dede Korkut Destanı’nın 3. Nüshasını Türk Dünyası’na kazandıran Araştırmacı-Yazar Veli Muhammed Hoca, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencileriyle bir araya geldi.

Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÜDAM), Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’ya davet ettiği önemli yazar ve araştırmacı Veli Muhammed Hoca’yı Bursa Uludağ Üniversitesi’nde ağırladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın moderatörlüğünü Doç. Dr. Hülya Taş’ın üstlendiği etkinliğe üniversite yöneticileri ve akademisyenler de katıldı. TÜDAM Müdürü Doç. Dr. Erdem Özdemir, “Konferans salonunda programımızı gerçekleştirmemize imkan sağlayan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cafer Çiftçi'ye, Veli Muhammed Hoca ile yakından ilgilenen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ferudun Yılmaz'a ve programımıza teveccüh eden tüm öğrencilerimize, değerli akademisyenlerimize, Veli Muhammed Hoca'nın Bursa'ya gelmesine vesile olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Eki-2019]

Haber Görüntüleme : 2.561 - 0