Öğrencilere bir “altın bilezik” fırsatı daha

Öğrencilere bir “altın bilezik” fırsatı daha

Uludağ Üniversitesi, 3 Nesil Üniversite vizyonuyla sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli mezunlar yetiriştirebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Şirketlerin son dönemlerde giderek artan Ar-Ge personeli ihtiyacını göz önüne alan Uludağ Üniversitesi, makine, otomotiv ve endüstri mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilere ek eğitimler vererek, kollarına birer altın bilezik daha takacak.

Ar-Ge uzmanı yetiştirmek üzere Uludağ Üniversitesi’nin Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (USEM) ile Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER), Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ile ortaklaşa eğitimler başlatıyor.

EĞİTİME YOĞUN TALEP VAR

KARMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran, özel sektörde son dönemlerde Ar-Ge personeline çok daha büyük ihtiyaç duyulduğunu, gelen talepler doğrultusunda da bu eğitimleri düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Otomotiv, tekstil, mobilya, elektronik gibi sektörlerden yetişmiş Ar-Ge personeline yönelik büyük talep geldiğini, bu konularda öğrencilere ek eğitimler vererek uzman ihtiyacını gidermeyi hedeflediklerini kaydeden Zencirkıran, kent dışından bile eğitim talepleri geldiğini belirtti.

AR-GE OKULUNA DÖNÜŞECEK

USEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şükrü Dokur da pilot uygulama olarak makine, otomotiv ve endüstri mühendisliği ile başlatacakları eğitimlerin daha sonra diğer alanları da kapsayacağını ve eğitimin ‘Ar-Ge Okulu’na dönüştürüleceğini bildirdi. 

Ar-Ge personeli yetiştirme eğitimlerinin ilki 2015-2016 bahar döneminde mühendislik alanında yapılacak. Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği,  Otomotiv Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği son sınıfta okuyan veya aynı mühendislik dallarında yüksek lisans yapan öğrencilerin ücretsiz yararlanacağı eğitimler cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında toplam 300 saat olarak gerçekleşecek.

Eğitimden yararlanmak isteyen öğrencilerin 15 Ocak 2016 tarihine kadar KARMER’e başvurması gerekiyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Oca-2016]

Haber Görüntüleme : 2.680 - 0