Bursaspor'a akademik destek

Bursaspor’a Üniversite’den akademik destek

Uludağ Üniversitesi, bilgi birikimi ve deneyimi ile Bursaspor’a sağlık, eğitim ve spor alanında destek vermek üzere işbirliği protokolü imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Bursaspor Kulübü Başkanı Recep  Bölükbaşı’nın imzaladığı çerçeve protokol, ileride daha da genişletilecek.

Bursaspor Kulübü Başkan Recep Bölükbaşı, Uludağ Üniversitesi ile yaptıkları işbirliğinin çerçeve niteliğinde olduğunu, ihtiyaç duydukça alt başlıklarla daha da genişletilebileceğini söyledi. Bölükbaşı, yakın zamanda Sporcu Sağlık Merkezi açmayı planladıklarını, burada Uludağ Üniversitesi’nden alacakları desteğin çok önemli olduğunu vurgulayarak “Bu protokolün Bursaspor ile Uludağ Üniversitesine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay da, imzalanan protokolün diğer kent dinamikleriyle imzaladıklarından çok farklı olduğunu vurgulayarak, “Çünkü ben bir Bursa çocuğuyum ve Bursasporluyum.  Bu işbirliği protokolünü imzalamak bana nasip olduğu için şükrediyorum” diye konuştu. Bursaspor’un spordaki başarıyı ulusal ve uluslararası alana taşıyan önemli bir Bursa markası, Uludağ Üniversitesi’nin de Bursa’nın bir markası olduğunu belirten Rektör Ulcay, “Bursa’nın tüm güzelliklerini ortaya çıkaran iki kurumun işbirliğinin pozitif bir sinerji yaratacağına inanıyorum. Burada sadece profesyonel kulüple işbirliğinden söz etmiyorum; 700 sporcuyu barındıran bir altyapıya sahip Bursaspor’a destek vermekten söz ediyorum. Bunun uzun vadede sonuçlar vereceğini biliyorum. Ama sabırla çalışacağız.  Bursaspor’un sektöre farklı elemanlar seçmesine, yönlendirmesine, sportif, tıbbi ve biyolojik olarak yaklaşıp antrenör ve teknik adamlarına destek olmaya gayret edeceğiz. Bu işbirliği üniversitemizdeki genç arkadaşlarımıza da heyecan getirecektir.  Uludağ Üniversitesi, 65 kişilik büyük ailesiyle Bursaspor’a da heyecan getirecek” dedi.

PROTOKOL KAPSAMI

Protokole göre, Uludağ Üniversitesinde görevli öğretim elemanları tarafından Bursaspor’un antrenörlerine ve sporcularına verilecek eğitim seminerlerinin ve programlarının yanında laboratuvar, kütüphane, Spor Bilimleri Fakültesi tesislerinden yararlanılması, Bursaspor’un tüm branşlarındaki sporcularının tetkik/tedavilerinin Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı tarafından karşılıklı işbirliği çerçevesinde yapılması, Bursaspor tesislerinin ve antrenmanlarının Uludağ Üniversitesi öğrencilerine belirli sayıda ve program dahilinde eğitim amaçlı olarak açılması, oluşturulacak laboratuvarlar çerçevesinde Bursa ili ve çevresinde yetenek seçimi çalışmaları ile sportif projelerin ortaklaşa yürütülmesi, tespit edilen yeteneklere bilimsel antrenman ve psikolojik performans desteği sağlanarak (Bursaspor sporcuları ve antrenörleri dahil olmak üzere) Bursa ve ülke sporuna kazandırılmasını, spora yönelik etkinliklerde yer almayı, bu etkinliklerde Bursaspor sporcuları ve antrenörlerinin belirli program ve planlama dahilinde aktif katılımlarını içeriyor.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı protokolün imzalanmasının ardından Uludağ Üniversitesi Rektörü Ulcay ve beraberindeki akademisyenlere Özlüce Tesislerini gezdirerek bilgi verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Ağu-2015]

Haber Görüntüleme : 2.847 - 0