Rektör Ulcay; “Bursa OSB’de Kurulacak Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Sektöre Hazırlar”

Rektör Ulcay; “Bursa OSB’de Kurulacak Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Sektöre Hazırlar”

Bursa Organize Sanayi Bölgesinde 27 bin m2 alanda yapılması planlanan Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu için Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) yönetimi Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti.

Görüş alışverişinde bulunmak üzere Rektörlük makamında yapılan toplantıya BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Oral’la birlikte Başkan Yardımcıları Abdullah Bayrak ve Hasan Candan ile Yönetim Kurulu Üyesi Mefküre Zümbülova katıldı. Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan’ın yanı sıra, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Yahya Ulusoy ve Dr. Ertan Güneş’in de hazır bulunduğu toplantıda, okulun mimari projesi de değerlendirildi.

“MYO’LAR AKADEMİK ÇALIŞMA DEĞİL, UYGULAMA YAPMALI”

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, meslek yüksekokullarında uygulamaya ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu okullarda görev yapacak hocalarımızın özel sektörde en az 5 yıl çalışma tecrübesi olmalı. MYO kadrolarında akademik kariyerden öte, uygulama alanında çalışmak isteyen hocalarımıza öncelik vereceğiz. Öncelikli olarak akademik çalışma yapmak isteyen personelimiz de enstitü ve fakültelerimizde görev yapabilir. MYO’larının ders müfredatında yüzde 50 teoriye, yüzde 50 uygulamaya ağırlık vereceğiz. Uygulamayı da öğrenciler en iyi sanayi bölgesinde öğrenir. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılmasını hedeflediğimiz Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sürekli Eğitim Merkezi öğrencilerimizi sektöre en donanımlı şekilde hazırlar” dedi.

“BURSA'NIN KALİFİYE ELEMAN İHTİYACI ANCAK ÖĞRENCİ SAYIMIZI 2 KATINA ÇIKARIRSAK KARŞILANIR”

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise yaptığı konuşmada, "Organize sanayi bölgeleri içinde kurulacak Meslek Yüksek Okulları, mesleki eğitimin kalitesini ve etkinliğini artırır. Bu model Kore ve Çin'de başarılı bir şekilde uygulanıyor. Bunu biz de uygulamalıyız. OSB’de yapımını planladığımız Teknik Bilimler MYO’nun yanına Sürekli Eğitim Merkezi yapıp, sanayinin kalifiye eleman ihtiyacını hızlı ve etkin bir şekilde karşılayabiliriz. Bursa sanayisinde hızlı bir büyüme var. Öğrenci sayımızdaki büyüme bu hızı karşılamıyor. Bizdeki 5 bin öğrenci Bursa’nın kalifiye eleman ihtiyacı için yeterli değil. O yüzden öğrenci sayımızı 2 katına çıkarmalıyız ve aynı zamanda sertifika programları ve modüler eğitimlerle mesleki eğitimi yaygınlaştırmalıyız ” açıklamasını yaptı.

“MESLEK LİSELERİ VE MYO SANAYİNİN İÇİNDE OLMALI”

BOSİAD Başkanı İlker Oral da “Hedefimiz Bursa OSB’de yapımı planlanan Teknik Bilimler MYO’nu 2018 eğitim-öğretim yılına yetiştirmek. Ayrıca OSB’de özel eğitim veren Endüstri Meslek Lisesi de yapmayı hedefliyoruz. Bu lise MYO ile ortak kullanım alanına sahip olabilir. Atölyeleri, cihazları ve uygulama alanlarını ortak paylaşabilir. Lisenin haricinde, Sürekli Eğitim Merkezi de sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya büyük katkı sağlar. Mutlaka meslek liseleri ve meslek yüksekokulları sanayi bölgelerinin içinde yer almalı. Bu noktada, üniversitemizle işbirliği protokolünü en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Oca-2016]

Haber Görüntüleme : 2.531 - 0