NASA’lı Türk astrofizikçi BUÜ’lü öğrencilerle bir araya geldi

 

NASA’da görev yapan Türk Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencileriyle bir araya geldi. Dr. Yıldız, NASA’nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

BUÜ Astronomi Topluluğu’nun davetlisi olarak üniversiteye gelen Dr. Umut Yıldız, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde öğrencilerle buluştu. Yoğun bir kalabalığın olduğu etkinlikte ‘Derin Uzay Misyonları ve Bilim’ konulu detaylı bir sunum gerçekleştiren Türk Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, konuşmasına derin uzay kavramını açıklayarak başladı.

Tipik bir uzay misyonunun evreleri hakkında katılımcılara bilgiler aktaran Dr. Umut Yıldız; “Astrofizikçi olarak bizim 3 temel sorumuz olur. Birincisi evren ve güneş sistemi nasıl oluştu? İkincisi biz nasıl oluştuk? Üçüncüsü de dünyadan başka yerde akıllı canlılar var mı? Bu 3 temel soru etrafında çalışmalarımızı yoğunlaştırır ve projelerimizi geliştiririz. Gelişmiş aletler ve gönderdiğimiz uzay araçları ile bu sorulara yanıt bulmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Yaklaşık 1,5 saat boyunca yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapan Dr. Umut Yıldız, programın sonunda öğrencilerin soruları da cevaplamayı ihmal etmedi. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Eyl-2019]

Haber Görüntüleme : 2.270 - 0