Dinçer, son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Dinçer son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Salih Dinçer için uzun yıllar hizmet verdiği UÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Turan Yılmaz, akademisyenler, sevenleri ve Dinçer’in ailesi katıldı.

Dinçer’in cenazesi Beşevler Konak Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Beşevler Mezarlığı’na defnedildi.

PROF. DR. SALİH DİNÇER KİMDİR?

UÜ Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Dekan Yardımcısı, Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi olarak uzun yıllar görev yapan Prof. Dr. Salih Dinçer, Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Yüksek Mühendisliği Bölümü’nden 1963 yılında mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Atom Enerjisi Kurumu’nda görev aldı. 1978 yılında Nükleer Fizik alanında Doçentlik unvanı kazanan Dinçer, yine Nükleer Fizik alanında 1987 yılında Profesörlüğe yükseldi. Dinçer’in uzmanlık alanıyla ilgili yayınladığı çok sayıda kitap, makale ve bilimsel yayın bulunmaktadır.

Haber Tarihi : [07-Oca-2016]