10.Reklamcılık ve Pazarlama Günleri sona erdi

10.Reklamcılık ve Pazarlama Günleri sona erdi

Uludağ Üniversitesi’nin en aktif öğrenci topluluklarından biri olan Uludağ Üniversitesi İşletme Topluluğu'nun  (ULİT), öğrencileri sektörün önde gelen firma yöneticileri, reklamcılar ve reklam ajansları ile bir araya getirdiği “10.Reklamcılık ve Pazarlama Günleri" tamamlandı.

ULİT tarafından 10 yıldır düzenlenen Reklamcılık ve Pazarlama Günleri, İİBF B Blok Bordo salonda yapıldı.

Üç gün süreyle on iki oturumun gerçekleştiği etkinlikte konuşmacılar pazarlama, satış, reklamın stratejik önemi, sektördeki son gelişmeler, gerilla pazarlama, web pazarlama, marka yönetimi, dijital pazarlama ve sosyal medya gibi konularda sunumlar yaparak bu alanda kariyer yapmak isteyen öğrencileri yönlendirdi ve firmalarının pazarlama stratejileri hakkında bilgi verdi.

Reklamcılık ve Pazarlama Günleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi Pazarlama Direktörü Cem Sezer, öğrencilere “Yel değirmenlerine karşı” konulu bir sunum yaptı. Sezer, yaptığı sunumda öğrencilere markaların özellikleri ve firmaların pazarlama yöntemleri hakkında bilgi verdi.

“BAŞARISIZLIKTAN KORKMAYIN”

Başarısız olmaktan korkmamaları gerektiğini söyleyen Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi Pazarlama Direktörü “Denemekten korkmayın, denemeden doğruyu bulmak imkansız, kimi zaman dışarıdan başarısız görünebilirsiniz. Ama unutmayın başarısızlıklar sizi başarıya götürür” dedi.

Her markanın bir kişiliği olduğunu belirten Sezer, “Bir markanın sevilmesi için karakterli olması lazım. Ama karakterli olmak o markanın illa sıcak ve sempatik olmasına demek değildir. Piyasada soğuk olarak nitelendiren ama markası karakterli olduğu için tüketiciler tarafından tercih edilen birçok firma ve ürün var” dedi.

“FARK YARATANLARDAN BİRİ SİZ OLUN”

Öğrencilere iş hayatında fark yaratmak için bir takım tavsiyelerde bulunan Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi Pazarlama Direktörü Cem Sezer, “Bugünden üç sene sonrasını planlıyor olmalısınız. Çalıştığınız firma ya da sektörde değişimi tetikleyenlerden biri siz olun. Yoksa sıradan personelden farkınız kalmaz. Size tavsiyem her zaman gelişimi takip edin, çok kitap okuyun, çalıştığınız sektöre hakim olun ve halkla ilişki yönünüzü kuvvetlendirip iyi insan ilişkileri kurun” dedi.

Sunumunun ardından ULİT öğrencileri, Huawei Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi Pazarlama Direktörü Cem Sezer’e katılımından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Ayrıca üç gün boyunca 10.Reklamcılık ve Pazarlama Günlerinin 12 oturumdan 8’ine katılan öğrenciler, ULİT tarafından katılım sertifikası aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Oca-2016]

Haber Görüntüleme : 2.440 - 0