Orhangazi’de mesleki eğitimin geliştirilmesi için güç birliği

Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu, Asil Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Döktaş Dökümcülük Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, ilçedeki mesleki eğitimin geliştirilmesi adına BEBKA’ya proje başvurusunda bulundu.


Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu, Asil Çelik San. ve Tic. A.Ş., Döktaş Dökümcülük San. ve Tic. A.Ş. ile Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası arasında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2019 Yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.


Bursa’nın Orhangazi ilçesi, ihracat bazında 2.5 milyar TL’nin üzerindeki ekonomik katkısı ile tüm iller arasında 22. sırada yer alıyor. Hem Orhangazi ilçesinin ihracata daha fazla katkıda bulunmasını sağlamak hem de 10 binin üzerinde istihdam kapasitesine sahip sanayi kuruluşlarının talepleri göz önüne alınarak nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla, Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu ile Asil Çelik San. ve Tic. A.Ş., Döktaş Dökümcülük San. ve Tic. A.Ş. ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası arasında, BEBKA'nın da öncelikleri arasında yer alan, işbirliği ve koordinasyon geliştirmesine yönelik “Mesleki Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz” başlıklı proje kapsamında protokol imzalandı.


10 BİNİN ÜZERİNDE ÇALIŞAN 2-3 YILDA BİR İL MERKEZİNE GİTMEK ZORUNDA KALMAYACAK
Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Karpat imzalanan protokol hakkında şu bilgileri verdi; "Proje kapsamında Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nda kurulacak olan Teknoloji Eğitim ve Tasarım Merkezi sayesinde, sanayinin ihtiyaç duyduğu, gelişen teknolojiyi kullanabilen ve kendini günün şartlarına göre yenileyebilen nitelikli insan gücü yetiştirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Üniversite olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi Faaliyetleri de yürütülerek 10 binin üstünde çalışanın 2-3 yılda bir almak zorunda olduğu mesleki yeterlilik belgesi için il merkezine gitme zorunluluğu ortadan kalkacaktır. Proje ortaklarımız Asil Çelik San. ve Tic. A.Ş., Döktaş Dökümcülük San. ve Tic. A.Ş. ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile Orhangazi Kaymakamlığına projeye verdikleri destek için çok teşekkür ederim."


PROJE ÇERÇEVESİNDE MODERN BİR LABORATUVAR KURULACAK
Orhangazi Asil Çelik MYO’da kurulacak Teknoloji Eğitim ve Tasarım Merkezi’nde sanal gerçeklik modellemesi için 20+1 bilgisayarlık bilgisayar laboratuvarı ve sanal gerçeklik gözlükleri, prototipleme cihazı olan Endüstriyel 3D yazıcı, kaynak simülatörü ve kaynak makineleri için kaynak laboratuvarı ve PLC eğitimleri için PLC laboratuvarı bulunacak. Kurulacak bu merkezde çağın gerektirdiği sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik uygulamalarının yanı sıra, sanayide ve ilçe okullarında eksikliği hissedilen yeni teknolojileri içeren mesleki eğitimler verilecek. Teknoloji Eğitim ve Tasarım Merkezi’nde geliştirilen 3 boyutlu tasarımlar endüstriyel 3D yazıcı ile ürüne dönüştürülerek seri üretim öncesi model tasarlama uygulamalarını geliştirilecek. Alınacak kaynak simülatörü ile birçok kaynak uygulaması yapılacak. Öğrenciler kaynakçılığın getirmiş olduğu iş güvenliği risklerini almadan imalat sanayinde kullanılan metal kaynak yöntemlerini öğrenecek ve uygulayabilecek. 


NİTELİKLİ İŞ GÜÇÜ İHTİYACI BU PROJE İLE KARŞILANACAK
BEBKA 2019 yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Meslek Yüksekokulu tarafından sunulan projede öğrencilerin becerilerini arttırdığı gibi, özellikle imalat sanayindeki teknolojik gelişime ayak uydurulmasını, ürün kalitesinin ve üretim sayılarının da arttırmasını sağlayacak.


Sunulan proje ile gelişen teknolojiyi kullanabilecek, kendini günün şartlarına göre yenileyebilen, nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilecek elemanlar yetiştirilmesi hedeflendi. Bu sayede, bölgedeki imalat sanayinin ülke genelinde ve dünya pazarlarında rekabet edebilirliğine katkı sağlanmış olacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : 3.247 - 0