İlahiyat Fakültesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi’nde Milli İrade ve Hürriyet Paneli düzenlendi.

BUÜ İlahiyat Fakültesi Akademik Genel Kurul Salonu’nda düzenlenen panelin açılışını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli yaptı. Prof. Dr. Kemikli, 15 Temmuz hain darbe girişiminin “irade” ve “hürriyet” kavramları etrafında akademik anlamda yeniden düşünülmesi gerektiğine işaret ederek, bu hain girişime öncülük eden FETÖ’nün toplum içerisinde derin yaralar açtığını ve bunların ancak ilmî bakış ve tahlillerle sağaltılacağına dikkat çekti.

Prof. Dr. Enver Uysal’ın başkanlığını yaptığı panelde, Doç. Dr. Mehmet Birgül ve Prof. Dr. Kasım Küçükalp milli irade ve hürriyetin önemini konu alan birer konuşma yaptı. Panel Başkanı Prof. Dr. Uysal; “Bu hain kalkışmaya karşı direnen ‘millet iradesi’nin iyi anlaşılması gerekiyor. O uzun gecede darbeye direnerek şehit olanlara ve bu toprakları bize kazandıran diğer şehitlerimize borcumuz var” paneli açtı.

Doç. Dr. Birgül ise 15 Temmuz gecesinde ölümü göze alarak meydana inen milletin verdiği derslere dikkat çekti. Birgül, buradan hareketle millet iradesinin modernleşme ve sekülerleşmeye karşın hala köklerine bağlı ve dinamik olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Küçükalp da 15 Temmuz kalkışmasından hareketle ‘adanmışlık’ psikolojisinin beraberinde getirdiği problemleri tahlil eden nitelikli bir konuşma gerçekleştirdi. Program, Dekan Kemikli’nin konuşmacılara teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.  

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : 2.134 - 0