Uludağ Üniversitesi, 40’ıncı yılına Bursa figürleriyle veda etti

Uludağ Üniversitesi, 40’ıncı yılına Bursa figürleriyle veda etti

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda eğitim gören öğrenciler, dönem boyunca yaptıkları çalışmaları, Uludağ Üniversitesi’nin 40. yıl etkinlikleri kapsamında sergiledi.

Öğrenciler, Mete Cengiz Kültür Merkezi’nin girişinde izleyicileri Bursa ezgileriyle karşılarken, hazırladıkları programla ilgili ipuçlarını da verdi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte öğrenciler, Bursa temasıyla hazırladıkları programla tam not aldılar.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel’in de izlediği gecede, Bursa’nın önemli figürlerinden “Deli Ayten” zaman zaman sahneye fırlarken, Hacivat ile Karagöz ise güncel esprileriyle izleyicileri güldürdü. Bursa deyince ilk akla gelenlerden ipekböceği de, yine öğrencilerin hazırladığı didaktik bir gölge oyunuyla izleyici karşısına çıktı.

Bursa tarihini özetleyen “Bursa Kantatı” adlı eser ise geceye damgasını vurdu. Bursalı Şair Turgut Çelik’in Bursa’nın tarihi ve kültürel kimliğini anlatan bir şiirinden, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Dr. Hasan Adıgüzelzade’nin (solo soprano, tenor, keman, davul, üçgen ve orkestra için) bestelediği  “Bursa Kantatı”, her bölümüyle büyük ilgi topladı. Öğretim elemanı Gülnihal Gül’ün hazırladığı koro da “Bursa Kantatı”nı çok sesli olarak söyledi.

Etkinlikte yer alan Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yaşar Kemal Alim de, Bursa’daki halk türkülerinin oluşumuyla ilgili kısa bir bilgi vererek, öğrencileriyle birlikte Bursa türkülerini hem çaldı hem söyledi. “Bursa’nın Ufak Tefek Taşları” türküsü ise etkinliği hazırlayan tüm öğrenci ve öğretim elemanlarının katılımıyla seslendirildi.

Etkinliğin sonunda, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; Bursa kültürünün yaşatılmasına katkılarından dolayı öğrencilere ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.  Programı beğenerek izlediğini dile getiren Rektör Ulcay, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sezen Özeke’ye, 40. yıl anısına çini tabak armağan etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Ara-2015]

Haber Görüntüleme : 2.798 - 0