Ziraat Fakültesi’nde mezuniyet heyecanı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi’nde 35. Dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Gerçekleştirilen törende 220 öğrenci belgelerini aldı.

BUÜ Ziraat Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreni Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, fakülte dekanları, birim müdürleri, akademisyenler, sektör temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

MESLEĞİNİZİ SEVİN

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, 4 yıllık zorlu bir eğitim sürecinin ardından öğrencilerin yaşadığı sevinci paylaştığını vurguladı. Öğrencilere seslenen Rektör Kılavuz; “Tarım, gıda ve ziraat çok önemli bir alandır. Sizler de bu sektörün çok önemli birer parçası olacaksınız. Bu noktada sevgili öğrencilerime bir tavsiyem olacak. Mesleğinizi seviniz. Sevilmeden bir mesleği icra etmek zevk vermez, tatmin edici olmaz. Hangi görevi ifa edersek edelim, o mesleği sevmemiz gerekiyor. Sizlerin de bu önemli görevi yaparken, inşallah ileriki dönemlerde ciddi katkılar sağlayacağınıza inanıyorum. Mezuniyetinizden dolayı hepinizi kutluyor, yeni hayatınızda başarılarınızın devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

YENİ HAYATINIZDA MUTLAKA BİR HEDEFİNİZ OLSUN

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut ise konuşmasında 35.dönem mezunlarını verdiklerini açıkladı. 1981 yılında Bahçe Bitkileri ile eğitime başlanan Fakültede bugün 9 Bölümde 2314 öğrenci bulunduğu bilgisini veren Dekan Prof. Dr. İlhan Turgut, yabancı uyruklu öğrenci sayılarının 97, toplam personel sayılarının ise 198 olduğunu aktardı. Turgut; “Bugün 220 öğrencimiz mühendis ünvanı alacak ve yeni alanlara geçiş yapacaklardır.  Genç meslektaşlarıma kendilerine bir hedef belirlemelerini ve buna ulaşmak için özverili çalışmalarını öneririm. Bu yolculukta muhakkak zorluklarla karşılaşacaksınız. Ama bunları yılmadan göğüslemeniz gerekmektedir. Yolunuz açık olsun. Dört yıl birlikte olduğumuz öğrencilerimizin bilimsel ve kültürel yönden siz değerli ailelerin de destekleriyle iyi yetiştiklerine inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere hediyeleri ve belgeleri takdim edildi. Dönem birincisinin kütüğe çivi çakmasının ardından belgelerini alan tüm öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlattı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : 2.784 - 0