Üniversiteden araştırma projelerine 6 ayda 12 milyon TL kaynak

Üniversiteden araştırma projelerine 6 ayda 12 milyon TL kaynak

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite yönetimi olarak son 6 ay içerisinde araştırma projeleri için 12 milyon TL’lik bir kaynak aktardıklarını dile getirdi. Ulcay ayrıca, yılda iki kez toplanan Bilimsel Araştırma Projeleri Kurulu’nun toplantılarını da her ay yapmaya başladıklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi’nin 40. kuruluş yıldönümü Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik ile kutlandı. Kutlama etkinliğine Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

6 AYDA 12 MİLYON LİRA

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, etkinliğin açılış konuşmasında sözlerine üniversitenin kuruluşundan itibaren hizmet veren herkese teşekkür ederek başladı. Rektörlüğe gelmesinin ardından üniversiteyi modern ve yaşanabilir bir merkez haline dönüştürmek için kolları sıvadıklarını belirten Rektör Yusuf Ulcay, 3. Nesil Üniversite hedefiyle birlikte kalkınma projeleri ve yatırımlara da ciddi kaynaklar ayırdıklarının altını çizdi. 40 yıllık üniversite tarihinde ilk kez gerçekleşen uygulamalarla birlikte, öğretim üyelerine verilen araştırma desteklerini arttırdıklarını vurgulayan Rektör Ulcay, “Son 6 ayda üniversitemizdeki araştırma projeleri için 12 milyon TL’ye yakın mali destek sağladık. Yılda iki kez toplanan Bilimsel Araştırma Projeleri Kurulu’muz artık her ay toplanırken, proje alımlarında zaman sınırlamasını da kaldırdık. Türkiye’nin uzay ve savunma sanayisi vizyonu doğrultusunda, üniversitemize Uzay ve Havacılık Fakültesi’ni kazandırmak için yola çıktık. Kampüsümüzdeki 900 metrelik uçak pistimizi uzatarak yeniden düzenliyoruz. Pistimiz, üniversitemizde imal edilecek uçakların test alanı olacak. Bir taraftan da hem eğitim uçuşlarına hem de sivil havacılığa hizmet verecek. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin sektör ile iç içe olabilmesi adına kampüsümüzdeki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’muzu da Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisine yapılacak olan bir binaya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

BURKAY; “ARTIK ÜLKELER DEĞİL, KENTLER YARIŞIYOR”

Ticaret ve Sanayi Odası olarak birçok çalışmalarında üniversite ile ortak çalışmalar yaptıklarını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, özellikle orta ve yüksek gelirli teknolojiye geçişte akademi dünyasına büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bu yüzden de 3. Nesil Üniversite modelini olmazsa olmaz şeklinde nitelendiren İbrahim Burkay, “Dünyada artık ülkelerin rekabetinden çok kentlerin ve bölgelerin rekabetleri ön plana çıkmaya başladı. Özellikle gelişmiş ekonomilerde kentler o ülkenin, o bölgenin zenginliğini üreten merkezler konumunda. Bu bölgelerde üniversite ile sektörlerin çok fazla iç içe olduklarını görüyoruz. Bu bölgeler endüstriyel dönüşümlerini o kentlerde kurulan mükemmeliyet merkezleri sayesinde gerçekleştirmiş. Bursa’ya baktığımızda ise tekstil, otomotiv, makine ve kimya sektörlerini ağırlıklı olarak görüyoruz. Bizim bu alanları önümüzdeki 50 yılda hem Türkiye’nin hem de dünyanın olmazsa olması olan yeni gelişim alanlarına dönüştürebilmemiz lazım. İşte bunun içinde mutlaka bizim bu mükemmeliyet merkezlerini kurmamız ve çok iyi çalıştırmamız lazım. Yoksa gelişen yeni nesil ekonomide Bursa’nın payının gittikçe azaldığını göreceğiz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitenin her zaman yanında olduklarını vurguladı. Karlık, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve Uludağ Üniversite’nin koordineli bir şekilde Bursa için çok başarılı çalışmalar ortaya koyduklarını, bundan sonra da hep birlikte yeni projelere imza atmaya devam edeceklerini söyledi. Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Uludağ Üniversitesi’nin 40. Yılı olması dolayısı ile tüm yönetici, akademisyen ve öğrencileri tebrik etti.

AKADEMİSYENLER ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NİN TARİHÇESİNİ ANLATTI

Açılış konuşmalarının ardından 40 Yıllık Üniversite konulu bir panel düzenlendi. UÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Doğruyol’un moderatörlüğünü yaptığı panelde UÜ İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Ertürk üniversitenin kuruluşu ve gelişimi, UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi 40. Yıl anısına basılan kitabın içeriği, UÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. İsmail Sağlam ise Uludağ Üniversitesi’nin bugünü ve yarını konuları hakkında katılımcılara sunum yaptı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Ara-2015]

Haber Görüntüleme : 2.890 - 0