TOFAŞ ile endüstriyel tasarım alanında işbirliği

 

Tofaş Ar-Ge Birimi çalışanlarından Dr. Kadir Ceran ve beraberinde sektörün deneyimli uzmanlarından Dr. Fuat Ali Paker Bursa Uludağ Üniversitesi’ni (BUÜ) ziyaret etti. TOFAŞ yetkilileriyle gerçekleştirilen görüşmede Endüstriyel Tasarım Mühendisliği alanındaki ihtiyaç ve bu konuda çok disiplinli lisansüstü program açılması tartışıldı.


Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu ve Otomotiv, Makine, Tekstil, Elektronik, Bilgisayar, Biyosistem İnşaat Mühendislikleri ve Mimarlık Anabilim Dalları’nın başkanları veya temsilcileri katıldı. Toplantıda özellikle otomotiv alanında avantajlı konuma sahip olan Bursa’da Endüstriyel Tasarım Mühendisliği alanında ihtiyaç duyulan katkının Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yetkin kadrolarıyla giderilebileceği görüşüne varıldı.


Bu amaçla iki kurum temsilcilerinin de yer alacağı bir çalışma grubu oluşturularak lisansüstü program açılması konusunda somut adımların atılmasına karar verildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Haz-2019]

Haber Görüntüleme : 3.171 - 0