BUÜ Devlet Konservatuvarı’ndan bir başarı öyküsü daha

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Selin Algöz, dünyanın önde gelen müzik kurumlarından Manhattan Müzik Okulu’nu kazanmayı başardı. Yaklaşık 3 bin başvuru arasından ilk 10’a seçilen Selin, yüzde 70 burs ile okuyacak.

BUÜ Devlet Konservatuvarı dünyaya sanatçı yetiştirmeye devam ediyor. Daha önce çok defa Avrupa ve Amerika’nın seçkin müzik okullarına öğrenci gönderen Konservatuvarın son yıldızı Selin Algöz isimli ikinci sınıf öğrencisi oldu. Azim, inanç ve disiplinli çalışması ile birçok müzik otoritesinin dikkatini çekmeyi başaran Selin, bu yıl başvurduğu Manhattan Müzik Okulu’nda da ilk 10’a seçilmeyi bildi. Yüzde 70 burs ile okulu kazanan Selin, 3 bin öğrencinin başvurduğu sınavlarda kendisini göstererek okula kabul edildi.

EN İYİLER İLE ÇALIŞTI

Öğrenci hakkında bilgi veren BUÜ Devlet Konservaruvarı Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş; “Kemana Öğr. Gör. Seda Gürtel hocası ile başlayan Selin, lisans ikinci sınıfa kadar birçok solo ve oda müziği konserleri gerçekleştirdi. Ayrıca TUGFO Orkestrası’nda görev alarak Avrupa’nın bir çok kentinde konserlere katıldı. Önemli solistlerle çalışma imkanı bulan öğrencimiz, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nda da takviye sanatçı olarak görev aldı. Çalışkan ve disiplinli bir kişiliğe sahip olan öğrencimiz 2 yıldır keman eğitimine Amerika’daki Prof. Albert Markov ile devam ediyordu. Kendisine bundan sonraki sanat yolculuğunda başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Nis-2019]

Haber Görüntüleme : 2.303 - 0