Sanatseverler Bursa türküleriyle coştu

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda  “Şan İçin Piyano Eşlikli Bursa Türküleri” konseri verildi.

Konserde sopranolar Öğr. Gör Z. Göknur Yıldız – Okt. Gülnihal Gül, piyanoda Öğr. Gör. Lale Necef – Öğr. Gör. Nilüfer Özer ve Bariton Mehmet Eğri Bursa türkülerini seslendirdi.

Gerçekleşen etkinlikte Atladı Gitti Eşiği, İki Aslan Bir Kayada, Cici Pabucum Cici, Bahçede Erik Dalı, A Gelin, Tarlaların Söğüdü, Arpa Ektim, Goyunum Seni, Denizde Urganım var, Oğlan Adın eserleri sanatseverler tarafından büyük alkış aldı.

Emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Bozkaya Bursa türkülerinden güzel bir türkü demeti dinlediklerini belirterek öğretim üyesi arkadaşlarına performanslarından dolayı teşekkür etti.

Haber Tarihi : [19-Ara-2015]