BUÜ’lü akademisyenden önemli başarı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı Dr. Öğretim Üyesi Birgül Yeşiloğlu Güler tarafından yazılan ‘Pembe Paduflu Aşk’ isimli oyun Devlet Tiyatroları’nda sahneleniyor.

BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü, Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı’nda Dr. Öğr. Üyesi unvanıyla çalışan Birgül Yeşiloğlu Güler’in ‘Pembe Panduflu Aşk’ adlı iki perdelik komedi oyunu Adana Devlet Tiyatrosu, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde izleyici ile buluşmaya başladı. Oyunun prömiyeri 12 Mart’ta yapıldı. Prömiyere; Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ve Devlet Tiyatroları Başrejisörü Hakan Çimenser katıldı. Ezgi Yentürk’ün rejisini yaptığı oyun seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Sezon boyunca oynanacak olan oyunun birçok şehre turne yapması bekleniyor.

Haber Tarihi : [15-Mar-2019]