Öğrenci projeleri İnovasyon Fuarı’nda

Öğrenci projeleri İnovasyon Fuarı’nda

Uludağ Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından 3-5 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen İnovasyon Fuarı’na öğrenci projeleri ile katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın da katılımlarıyla beş stant alanında Uludağ Üniversitesi ve öğrenci topluluklarının projeleri tanıtıldı. Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nın da destek verdiği etkinlikte Robot Topluluğu, Tekstil Mühendisliği Proje Topluluğu, Otomotiv Topluluğu, Makine Mühendisliği Topluluğu ve Proje Atölyesi’nin projeleri tanıtıldı. Ayrıca Uludağ Üniversitesinin 3. Nesil Üniversite vizyonu için yapılan çalışmalar anlatıldı.

Uludağ Üniversitesi stantları pek çok üniversite ve holding tarafından ziyaret edildi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Hollanda prensinin de ziyaret ettiği stant alanında öğrenciler çalışmalarını tanıttı. Etkinliğe Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi de stantlarıyla katıldı.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger de katılarak öğrencilere destek verdi.

ETKİNLİĞE KATILAN TOPLULUKLAR VE PROJELERİ

Robot Topluluğu: İnsansız Hava aracı ve Uydu projesi

Proje Atölyesi: Yurtdışı ortaklı Erasmus+ projeleri

Tekstil Mühendisliği Proje Topluluğu: Elektrik ve mekanik hiç bir aksan kullanılmadan Güneş'i görünce açılan perde tasarımı

Makine Topluluğu: Hidrojen enerjili araç tanıtımı

Otomotiv Topluluğu Racing Ekibi:  Yurtdışında katıldıkları yarışmalar için tasarladıkları araç tanıtımı 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Ara-2015]

Haber Görüntüleme : 2.047 - 0