‘Şehir ve İnsan Paneli’ Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi

‘Şehir ve İnsan Paneli’ Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Şehir-İnsan-Medeniyet Köprüsü-Örnek Kişilikler Projesi kapsamında düzenlenen ‘Şehir ve İnsan Paneli’ Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

‘Şehir ve İnsan Paneli’nde Hekim-Tıp Tarihçisi ve Ressam Ahmet Süheyl Ünver, Hukukçu-Fikir ve Siyaset Adamı Ali Fuat Başgil, Mimar-Mühendis ve Mimarlık Tarihçisi Ekrem Hakkı Ayverdi, Yazar-Şair Fethi Gemuhluoğlu ve Muallim-Şair-Mütefekkir Mahir İz’in hayatları, eserleri ve fikirleri katılımcılara anlatıldı.

Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YÜCEDOĞRU: “MESLEKLER AYRI OLSADA YÜREK BU VATAN İÇİN ATMALIDIR”

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, panelin başında yaptığı açılış konuşmasında, “Burada konu ettiğimiz bizden önceki Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine geçişi temsil eden bu güzel insanlar, tarihimize derin iz bırakmış insanlardı. Bu kişilerin meslekleri farklıydı ancak meşrepleri aydıydı. Düzenlenecek panele katılan konuşmacılarımız, konu alınan üstatlarımızın ideallerini burada anlatacaklardır. Kıymetli öğrenciler, sizlerin de meslekleriniz ayrı olsa da yüreğiniz bu vatan için bu millet için mukaddesatımız için geleceğimiz için tek olarak atmış olması icabet ediyor. İşte o zaman şehirlerimiz şehir, medeniyetimiz medeniyet, ülkemiz insanlığa örnek olacaktır. Bu dünyada yaşamaktan maksat sadece ve sadece mal mülk veya mevki edinmek değildir. Öyle güzel, hoş bir sedayı bırakarak gitmektir. Daha sonra onları takip edebilecek bir nesil bırakmaktır” diye konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ise konuşmasında tarihi ve kültürel mirasın ışığını temsil eden aydınların bilinmesi ve tanınması gerektiğini söyledi. Gençlerin de bu projelere dahil edilerek, gelecek kuşaklara aktarılması sağlamada herkesin bir köprü görevi görmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yardımcısı Kadiroğlu, bu çalışmaların ülkenin gelişmesine, birlik ve beraberliğine katkıda bulunmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Fatma Çiçek Derman, Prof. Dr. Uğur Derman, Prof. Dr. Mustafa Kara ve Prof. Dr. Hüseyin Algül gerçekleştirilen panelde 5 önemli düşünce ve siyaset adamının hayatı eserleri ve  çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Ara-2015]

Haber Görüntüleme : 2.595 - 0