‘Hüsamettin Hoca’nın adı üniversitede yaşatılacak

 

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinden sosyolog, yazar ve toplum felsefecisi Prof. Dr. Hüsamettin Arslan’ın adı üniversitede yaşatılmaya devam edecek.

Önceki yıl vefat eden BUÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsamettin Arslan’ın adı yıllarca çalıştığı Fen-Edebiyat Fakültesi’nde kurulan seminer salonuna verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın şahsi olarak finanse ettiği salonun açılışı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Veysel Turan Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ve ailesinin katıldığı bir törenle yapıldı.

MİSAFİR ÖĞRENCİLER YARARLANABİLECEK

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, alanında bilinen ve renkli isimlerden biri olan Prof. Dr. Hüsamettin Arslanı’ı gıyabında tanıdığını ifade etti. Prof. Dr. Arslan’ın geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat ettiğini hatırlatan Başkan Aktaş, yaşanan bu hüzünlü olayın ardından merhum adına bir seminer salonu yapılması teklifini aldığını ifade etti. Gelen talebi hemen onayladığını ve bunun üzerine gerekli düzenlemelerin yapıldığını kaydeden Başkan Aktaş, “Seminer salonundan özellikle misafir öğrencilerin yararlandığını duyunca, çok sevindim. Hocamı tekrar rahmetle anıyorum. Bugün sembolik olarak bir araya gelelim, onun adına kurdele keselim istedik. Belki rakamsal olarak büyük gözükmeyebilir fakat işlevsel olarak hayırlı bir işe aracılık etmek beni ziyadesiyle memnun etti, duygulandırdı” dedi.

ÖMRÜNÜ SOSYOLOJİYE ADAMIŞ BİR AYDIN

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise; “Hem bir bilim insanı hem de bir yayıncı olarak düşünce dünyamıza çok önemli katkılar sağlayan Hüsamettin hocam, yetiştirdiği öğrenciler ve bıraktığı eserlerle yaşamaya devam ediyor. Üniversitemize de Sosyoloji Bölüm Başkanı olarak büyük hizmetler veren hocamız, kısa sayılabilecek 61 yıllık ömrünü sosyoloji biliminin gelişimine adamış bir aydındı. Bilge kişiliği, hayata karşı duruşu ve eserleriyle hep hayırla hatırlayacağımız Merhum Hüsamettin Arslan’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. UIcay, salonun oluşturulmasında desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür etti.

Açıklamaların ardından BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş kurdeleyi keserek salonu resmen hizmete açtı. Rektör Ulcay, Başkan Aktaş’a günün anısına Prof. Dr. Hüsamettin Arslan’ın ‘Twitmania, Etnomania, Şiddetmania’ isimli kitabını hediye etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Ara-2018]

Haber Görüntüleme : 4.131 - 0