Engelsiz üniversite yolunda çalışmalar devam ediyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitenin engelli ortamını engelsiz hale getirmek için çalışmalarını yürüttüklerini söyleyerek; “Bugün üniversitemiz içerisinde engelli öğrencilerimizin ulaşamayacağı veya zorluk çekeceği bir bina kalmadı. Engelli öğrencilerimiz ve personelimizin sorunlarını büyük oranda aştık” diye konuştu.

BUÜ Engelli Birimi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite’ etkinliği kapsamında üniversitede engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik katkı koyanlara ödülleri verildi. Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin, üniversite yöneticileri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı.

ENGELLİ HASSASİYETİ

Üniversitede yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 43 yıl önce kurulan üniversitenin 12 bin öğrenci kapasiteye ulaşacağının ön görüldüğüne işaret etti. Bugün gelinen noktada 75 binden fazla öğrenciye sahip olduklarını vurgulayan Rektör Ulcay; “Üniversitemizin engelli ortamını engelsiz hale getirmek için her yıl belli noktada geliştirmeler yapmaya devam ediyoruz. Çalışmalar belki yüzde yüz tamamlanmadı. Çünkü üniversitemiz her yıl ciddi oranda büyümeye devam ediyor. Dolayısıyla planlananın çok üzerinde öğrenci kapasitesine sahip olduğumuz için yatırımlarımızı aynı hızla tamamlayamıyoruz. Özellikle engelli öğrencilerimiz için hassasiyetle davranıyoruz. Bugün üniversitemiz içerisinde engelli öğrencilerimizin ulaşamayacağı veya zorluk çekeceği bir bina kalmadı. Yüzde yüz olmasa da çok büyük bir kısmı tamamlandı. Bu amaçla yapacağımız yatırımlar ve çalışmalar da devam edecek” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin ise öğrencilerin hazırladığı gösterilerin kendisini çok duygulandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ve Rektör Yusuf Ulcay’ın bu alanda yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını kaydeden Naci Şahin; “Vakıf olarak bizler eğitim gören öğrencilerimize burs desteklerinde buluşuyoruz. Sayın Rektörümüzün de izni ve desteğiyle üniversitede eğitim gören 4 engelli kardeşimize de burs vermek istiyoruz. Bu kardeşlerimizin eğitimlerinde görev alan tüm akademisyenlerimize de teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

Etkinlikte sahne alan işitme engelli öğrenciler işaret diliyle şarkılar söyledi. Öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Ara-2018]

Haber Görüntüleme : 2.909 - 0