İslam, Şehir ve Medeniyet Seminerleri devam ediyor

İslam, Şehir ve Medeniyet Seminerleri devam ediyor

Uludağ Üniversitesi Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ.'nin ortaklaşa yürüttükleri "İslam, Şehir ve Medeniyet Seminerleri" devam ediyor.

Seminerlerin ikincisi, Emir Buhari Kültür Merkezi'nde Prof. Dr. Hüseyin Algül "Mekke ve Medine" konulu sunumuyla gerçekleştirildi. 

Meleğin ökçesini yere vurarak zemzemi çıkarması ile kurulan Mekke’nin, İslam Şehirlerinin prototipi olması açısından önemine değinen Prof. Dr. Hüseyin Algül, şehrin isimlerinden biri olan “Ümmü’l-Kurâ”nın tüm Müslümanlar için “Ana Kent” anlamına geldiğini kaydederek, dinin burada doğduğunu ve çevresinin bütün dünya olduğunu vurguladı.

Eski adı “zarar vermek, karıştırmak, bozmak” anlamında Yesrib olan Medine şehrinin ise, Hz. Peygamber’in buraya gelişiyle “hoş ve güzel” anlamına gelen “Tabe ve Tayyibe”, “sevgi” anlamına gelen “Mahabbe” gibi isimlerle de anıldığını belirterek, Medine-i Münevvere’nin Kur’an ile fethedilmiş bir şehir olduğunu kaydetti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Ara-2015]

Haber Görüntüleme : 2.068 - 0