Ahıska Türkleri derneklerinden Rektör Ulcay'a ziyaret

Bursa’da faaliyet gösteren Ahıska Türkleri Dernekleri, dört ay önce Uludağ Üniversitesine Rektör olarak atanan Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret eden heyette, Ahıskalı Aydınlar Derneği Başkanı Uz. Dr Süleyman Terzioğlu, Bursa Ahıska Türkleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı (BAKÜD) Dr. Uz. Seyfeddin Buntürk ve Başkan Yardımcısı Alaaddin İsmailoğlu,  Gürsu Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Yusuf Nurigil, üyeleri Hadice Kazımoğlu ve Mülkiye Emir, Tüm Ahıskalılar Sosyal İktisadi İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği (TASİAD) Başkanı Habibullah Mürsel, Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezi Başkanı Paşa Alihan ve Başkan Yardımcısı Ahmet Köse, Yıldırım Ahıskaspor Kulübü Başkanı, Eski Milli Boksörlerden Ferman Muzaffer, Kazakistan’dan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakütesi Öğrencisi Ramiz Islamov da hazır bulundu.

Ağırlıklı olarak üniversite eğitiminin, yabancı öğrencilerin ve özellikle de Ahıskalı öğrencilerin durumlarının ele alındığı ziyarette, Uludağ üniversitesinin bu alanda yapabileceği yardımların ele alındığı ziyarette konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Ahıskalılara elinden gelen desteği vereceğini belirterek, “Üniversitemizin kapılarını bu coğrafyadan gelebilecek öğrencilere sonuna kadar açacağım” dedi.

Uludağ Üniversitesi’ne yurt içinden olduğu gibi ve yurtdışından ilginin de sürekli arttığına işaret eden Rektör Prof. Dr. Ulcay, “Önceki yıllarda üniversitemizde yabancı öğrenci sayısı azdı, fakat biz bu kontenjanı bu yıl artırdık. Bu yıl üniversitemize 89 ülkeden 3 bin 473 öğrenci başvuru yaptı ve geçen yıllara göre artış üç misli oldu. Önümüzdeki yıllarda kontenjanı daha da artıracağız” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Ağu-2015]

Haber Görüntüleme : 2.665 - 0