"İtfaiyecilere dijital ortamda eğitim" projesine hibe çıktı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖTE) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa hazırladıkları aktif ve gönüllü itfaiyecilerin mesleki eğitimlerini dijital ortam üzerinden yapmalarına imkân sağlayan Digi-FİRE Projesi, Avrupa Birliği’nden 172 bin 594 Euro hibe almaya hak kazandı.

Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aktif ve Gönüllü İtfaiyeciler İçin Dijital Destek” (Digi-Fire) (Digital Support for Volunteer Firefighters) adlı proje, 2018 Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Programı kapsamında 130 proje arasından kabul edilen 22 proje arasına girmeyi başardı.

Türkiye, Almanya, İspanya ve Romanya’nın dahil olduğu 7 ortak katılımcı kuruluşun bulunduğu Digi-FİRE projesi ile aktif olarak görev yapan İtfaiyecilerin ve Gönüllü İtfaiyecilerin mesleki eğitimlerinin e-öğrenme yöntemi ile ekonomik, hızlı ve kolay gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

İki yıl sürecek proje kapsamında itfaiyecilere sunulacak mesleki eğitimlerin dijital ortama taşınması ve e-öğrenme ortamının oluşturulması Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi öğretim üyeleri Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay ve Öğr. Gör. Neşe Erses tarafından gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Bursa’dan bin 200, diğer katılımcı ülkelerden toplam 125 bin itfaiyecin eğitilmesi planlanıyor.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Eki-2018]

Haber Görüntüleme : 2.775 - 0