Prof. Dr. Ahmet Cevizci anısına kütüphane açıldı

Prof. Dr. Ahmet Cevizci anısına kütüphane açıldı

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde açılan kütüphaneye geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Cevizci’nin ismi verildi.

Kütüphane açılışına Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Prof. Dr. Ahmet Cevizci’nin eşi Nevin Cevizci, kardeşi Arif Cevizci,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Turan Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

“AHMET HOCA’NIN ADINI YAŞATMAK İÇİN ÖĞRENCİLERİ DAHA ÇOK ÇALIŞMALI”

Prof. Dr. Ahmet Cevizci ile birebir tanışma fırsatı bulamadığını belirten Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay “Öğrencisi olanlar şanslı, en azından hocamızla tanıştı. Herkes akademisyen hocasını sever, ama bazı hocalar daha çok sevilir. Ahmet hocada daha çok sevilen hocalardan biri olmuş. Hocamız arkasında bir sürü değerli eser bıraktı üniversitemize çok güzel hizmetler verdi. Hocanın adını yaşatmak için öğrencilerine düşen en önemli görev bıraktıklarının üstüne ilave yapmaktır.” dedi.

Kütüphanenin açılış töreninde duygulu anlar yaşayan eşi Nevin Cevizci, eşi ile gurur duyduğunu söyledi ve Prof. Dr. Cevizci’nin yaşarken en çok güzel ahlaka önem verdiğini söyledi.

Merhum akademisyen Prof. Dr. Ahmet Cevizci’nin kardeşi Arif Cevizci ise öğrencilere “Onun hatırasına saygı duymak istiyorsanız topluma ve ülkeye faydalı olup çok çalışın ve abimin yaptıklarının üzerine değerler ekleyin abim şuan yaşasaydı eminim bunu isterdi” dedi.

Törende konuşan Felsefe Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Cemal Yakışırboy “ Ahmet hocanın öğrencisi olmak çok güzeldi. Ahmet hoca bana babalığın genetik bir bağ olmadığını gösterdi. Yaşamının son anına kadar yanında olmakta benim için ayrı bir gururdu kendisine Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

ASIM KOCABIYIK MYO’NA MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ

Kütüphane açılışında ayrıca Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi’nce Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu’na verilen EFQM Mükemmellik 5 Yıldız ödülü Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cumhur Aydınalp tarafından Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Ara-2015]

Haber Görüntüleme : 4.062 - 0