18. Akdeniz Oyunları’na Uludağ Üniversitesi damgası

İspanya’nın Tarragona kentinde 22 Haziran-01 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 18. Akdeniz Oyunları'da çeşitli spor branşlarının milli takım kadrolarında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri elde edilen başarılarda büyük rol oynadı.

Takım ve bireysel oyunlarda altın, gümüş ve bronz madalya kazanan öğrenciler Uludağ Üniversitesi’nin adını Akdeniz Oyunları’na yazdırmayı başardı.

BAŞARI DEVAM ETTİ

Uludağ Üniversitesi öğrencisi olan milli sporcu İnci Ece Öztürk, Bocce Volo Basamak branşında Altın madalya alarak Avrupa Şampiyonu oldu. Öztürk aynı zamanda toplamda 42 sayı alarak Türkiye rekoru kırdı. Üniversitelerarası Avrupa Şampiyonası’nda 2017 yılında Badminton dalında Uludağ Üniversitesi’nin adını ilk sıraya yazdıran Badminton branşında yarışan Neslihan Yiğit de şampiyonluğunu yineledi. Yiğit, ev sahibi ülkeden Beatriz Corrales Ocana'yı 2-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Ay-Yıldızlı sporculardan Badminton takımında yer alan üniversitemiz öğrencisi Serhat Salim de çiftler yarışmasında gümüş madalya aldı.

ŞAMPİYONADA ULUDAĞ FIRTINASI ESTİ

Geçtiğimiz yıl Türkiye Üniversitelerarası Yüzme Şampiyonası’nda rekor kırarak Türkiye Şampiyonu olan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Berkay Ömer Öğretir, yarışmalarda erkek milli takım kadrosunda yer alarak 4x100 metre karışık dalında 3.39.38’lik zamanıyla bronz madalya kazanmayı başardı. Üniversitelerarası Avrupa Şampiyonası’nda 2017 yılında karate dalında Uludağ Üniversitesi’ni birinciliğe taşıyan Dünya Şampiyonu ve 6 kez üst üste Avrupa Şampiyonu olma başarısını gösteren Eray Şamdan ise 18. Akdeniz Oyunları’nda 60 kg kumite erkekler dalında bronz madalya elde etti.

Haber Tarihi : [04-Tem-2018]