“Eğitim sisteminin kalitesi, sistemdeki öğretmenlerin kalitesini aşamaz!”

“Eğitim sisteminin kalitesi, sistemdeki öğretmenlerin kalitesini aşamaz!”

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilere  “21. Yüzyıl Öğrenme Becerilerine Hazırlama Konferansı” etkinliği düzenlendi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe eğitim konusunda öncü ülkeler arasında yer alan Finlandiya University of Eastern Finland’dan öğretim üyesi Prof. Kati Makitalo Siegl katıldı ve Finlandiya’nın eğitim sistemi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Prof. Siegl Finlandiya’nın eğitim alanındaki başarısını, öğretmenlerin sağlam teorik alt yapıya sahip, nitelikli profesyoneller olmasına bağladı. Prof. Siegl, “Eğitim sisteminin kalitesi, bu sistem içerisinde yer alan öğretmenlerin kalitesini aşamaz. Finlandiya’da ilköğretime öğretmen yetiştiren programlar, 1979’dan bu yana yüksek lisans düzeyinde, ayrıca öğretmenlerin bir kısmı doktora derecesine sahip, Finlandiya’da öğretmenlik toplumda büyük saygı gören bir meslek” dedi.

Teknolojik gelişmelerle birlikte ortaya çıkan bilgi toplumu gereksinimleri konusunda da bilgiler veren Prof. Siegl, devam eden projelerden bahsetti. Bu projelerde elde edilen araştırma sonuçlarında, öğretmenlerin 21. Yüzyıl becerilerine sahip olması gerektiği ve öğrenme ortamlarında teknoloji entegrasyona ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Kas-2015]

Haber Görüntüleme : 2.147 - 0