Uludağ Üniversitesi’nden BOSB Yönetimine ziyaret

Uludağ Üniversitesi’nden BOSB Yönetimine ziyaret

Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit ve yardımcıları, Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB)Yönetimi’ni ziyaret etti.  

Uludağ Üniversitesi, sanayi-üniversite işbirliğine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Son olarak karşılıklı işbirliği olanaklarını değerlendirmek üzere BOSB Yönetimini ziyaret eden UÜ  heyeti, üniversite bünyesinde yapılan Ar-Ge çalışmalarının ivme kazanması için iş dünyası temsilcileri ile görüşmelere ağırlık verdi.

TEKNOLOJİ ÜRETMELİYİZ

Ziyarette, üniversite ile olan işbirliğini geliştirmek için çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen BOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, “Günümüzde sanayicilerimizin büyük bir kısmı birikimini ve tecrübesini zorlu piyasa şartlarıyla rekabet etmek için harcıyor. Biz sanayicilerin global arenada rekabet edebilirlik seviyesini geliştirecek en önemli iki konu şüphesiz Ar-Ge ve inovasyondur. Artık ülke olarak, teknoloji üretmeli ve dünyadaki hızlı gelişime ayak uydurabilmeliyiz. Tüm bunları yapmak için akademik bilgilere ve tecrübeye ihtiyacımız var. Sanayicilerimiz ve akademisyenlerimizi birbirlerini tanımaları için çeşitli zamanlarda bir araya getirmeliyiz” şeklinde konuştu. Üniversite tarafından yapılan Ar-Ge çalışmalarının ivme kazanması için pazarlamaya ağırlık verilmesi gerektiğini de belirten Başkan Durmaz, BOSB ve UÜ arasında ortak bir çalışma grubunun oluşturulabileceğini de söyledi. BOSB’un üniversite-sanayi işbirliğine büyük önem verdiğini de vurgulayan Hüseyin Durmaz, “BOSB olarak bizim amacımız, üniversite ve sanayi arasında etkin ve nitelikli, gerçekçi ve sonuca ulaşabilen işbirliklerini oluşturmaktır” dedi.

ETKİN VE NİTELİKLİ İŞBİRLİKLERİ

Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olarak BOSB’da bulunan işletmelerin ve sanayi kuruluşlarının çalışmalarını yakından izlediklerini dile getiren Dekan Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit ise, karşılıklı işbirliği içerisinde olmaktan ve ortak projeler üretmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Yiğit, “Üniversitemizdeki mevcut bilgi birikimi ve yetişmiş insan gücünü, sanayinin mevcut tecrübesi ve finansal gücü ile bir araya getirdiğimiz takdirde ortaya önemli çalışmalar ve başarılar çıkacaktır” şeklinde konuştu.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Kas-2015]

Haber Görüntüleme : 2.329 - 0