Grafik öğrencileri, marka ve tanıtımda profesyonellere taş çıkarttı

 

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Programı son sınıf öğrencileri, bitirme projeleri kapsamında yarattıkları markalarıyla kendilerini reklam sektörüne tanıttı. Reklam sektörünün temsilcilerinden ve hocalardan oluşan jüri, markaları isminden logosuna, kurumsal çalışmalarından ambalaj çözümlerine, reklam uygulamalarından promosyon ürünlerine kadar değerlendirdi.  Jüri, tek tek dolaştığı stantlarda, yöresel ürün markası “Sırküpü” adıyla tanıtılan turşu suyunu en başarılı proje buldu.

İki yıllık eğitimini tamamlayan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Programı öğrencileri, reklam ve tanıtım sektörünün ara elemanı olmaya hazır olduklarını, yarattıkları ve tanıttıkları markalarla gösterdi.

Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Mehtap Sağocak’ın yürütücülüğünde gerçekleşen projelerde bu yıl da Bursa Reklamcılar Derneği ve Bursa Grafik tasarımcılar Derneği aracılığıyla Bursa’daki önemli ajanslarla işbirliği yapıldı. Her proje grubu, bir ajansın koçluğunda bitirme projelerini geliştirdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da marka tanıtımlarının bir ayağında bir sosyal sorumluluk projesi üretti.

İŞ ALANLARI

Grafik Tasarım Programı Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO bünyesinde 2002 yılında açıdı ve bu yıl 15. dönem mezunlarını veriyor. İki yıllık meslek yüksekokulu programı okumuş olan mezunlar,  grafik uygulamalar konusunda yetkin ara eleman pozisyonunda görev yapıyor. program bilgilerinin yanı sıra tasarım, reklamcılık, ambalaj, illustrasyon, web uygulamaları, dijital fotoğrafçılık, gibi pek çok alanda da teorik bilgi ve pratik beceriyle donatılıyor. Bursa, ilçeleri ve yakın illerin grafik sektöründeki eleman açığını gidermede önemli bir eğitim kurumu olan grafik tasarım programı mezunları, reklam ajanslarında, matbaalarda, yayınevlerinde, gazete ve dergilerde, fotoğraf stüdyolarında,  görsel iletişim alanında hizmet veren her türlü medya ortamında çalışıyor.

TURŞU SUYU EN İYİ PROJE

Bölüm hocaları ve sektör temsilcilerinden oluşan jüri, 13 proje arasında değerlendirme yaptı. Değerlendirmeler sonunda en yüksek nota göre sıralama şöyle oldu:

Sırküpü (turşu suyu)

Yumucak (örgü oyuncak)

Balde (bal)

Holka (donut)

Safi (zeytinyağı)

İzen (saç boyası)

Diril (yoğurtlu içecek)

Bebiyo (bebe önlüğü)

Seraminos (seramik Takılar)

Bandon (yarabandı)

Fularte (fular)

Ori (çikolata)

Ax (ahşap saatler)

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-May-2018]

Haber Görüntüleme : 3.221 - 0