Uludağ Üniversitesi ve Osmangazi Belediyesi’nden kültürel işbirliği

Uludağ Üniversitesi ve Osmangazi Belediyesi’nden kültürel işbirliği

Uludağ Üniversitesi ile Osmangazi Belediyesi eğitsel içerikli kültür ve sanat etkinliklerinin düzenlenmesine yönelik protokol imzaladı.

Sümbüllü Bahçe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza töreninde Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İsveç Çevrecilik, Konut ve İletişim Teknolojisi Bakanı Mehmet Kaplan, belediye başkan yardımcıları ve akademisyenler hazır bulundu.

Uludağ Üniversitesi ile Osmangazi Belediyesi arasında sanatsal, eğitsel ve kültürel amaçlı etkinlikler için işbirliğinin sağlanmasını amaçlayan protokol çerçevesinde iki kurum arasında önümüzdeki günlerde farklı bir çok kültürel ve sanatsal etkinliklerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

SOSYAL FALİYETLER TÜM BURSA’YI KAPSAYACAK

Protokol imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ Üniversitesi’nin yeni yönetim ile birlikte artık kabuğunu kırdığını söyledi. Üniversitenin Bursa’nın ekonomik, kültürel ve sosyal hayatında yer almaya başladığını vurgulayan Başkan Dündar, “Böyle de olması gerekiyor. Uludağ Üniversitesi ciddi bir üniversite. Yoğun bir öğrenci nüfusuna sahip ve aktif çalışmalar yürüten bir eğitim kurumumuz. Tabi bu kurumumuz sanayi, sosyal hayat ve kültürle de iç içe. Bunu değişik protokoller ile yapılan değişik projelerle ile gösteriyor. Bizler de bunun başka bir örneğini bugün burada gösteriyoruz. Üniversitemiz ile Osmangazi Belediyesi, sosyal, kültürel faaliyetlerde işbirliği içerisine girerek birbirleri ile dayanışma sergileyecekler. Yapılacak olan sosyal faaliyetlerin tüm Bursa’yı kapsayacak tarzda, Bursa’nın da dışına taşacak tarzda organize edilmesiyle ilgili bir proje. Bu yönüyle de inşallah üniversitemiz ile birlikte bizler sadece belli kesimle değil tüm Bursa’yı kapsayacak şekilde birliktelik yapacağız. Rektörümüz bu konuda sağ olsun her zaman olduğu gibi bize destek verdi. İki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

KENTİN İSTEKLERİNE CEVAP VEREN ÜNİVERSİTE

Göreve geldikleri günden bu yana şehrin tüm dinamikleri ile birlikte hareket etmeye söz verdiklerini söyleyen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise bugüne kadar şehrin tüm dinamiklerini üniversiteye davet ederek kendilerinden beklentilerini not ettiklerinin altını çizdi. Bundan sonra belli protokoller ile bu işbirliklerini pekiştirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Rektör Ulcay, “Protokol imzalamak kolay. Daha önce imzaladığımız birçok protokol gibi bugün de yine imzalayacağız. Ancak biz her protokolü bir öğretim üyemize zimmetledik. Eğer bir yıl içerisinde her hangi bir aktivite yok ise bu protokol kendiliğinden fes edilir. Eğer içini dolduramıyorsak hiçbir anlamı kalmıyor. Biz bir protokole imza atıyorsak içeriğindeki tüm gereklilikleri yerine getirmek için söz veriyoruz. Üniversite şehrin bir parçasıdır. Şehrin tüm nitelikleri üniversite içerisinde görünmelidir. Üniversite şehir var olduğu müddetçe var olacağına göre o zaman bizler de şehir dinamikleri ile beraber üniversitenin gelişmesini planlamak durumundayız. Bu altı ay içerisinde başladığımız bu çalışmaları önümüzdeki 3,5 yıl içerisinde yaptıklarımızı herkes görecek. Bizler de kamuoyu ile yaptığımız çalışmaları paylaşacağız” şeklinde konuştu.

İsveç Çevrecilik, Konut ve İletişim Teknolojisi Bakanı Mehmet Kaplan da ailesi ile birlikte genel bir kültür gezisi kapsamında Bursa’yı ziyaret ettiklerini söyledi. Bakan Kaplan, iki kurum temsilcilerini böyle güzel bir işbirliğine imza attıkları için tebrik ettiğini kaydetti. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Kas-2015]

Haber Görüntüleme : 2.120 - 0