İlk ve ortaokul öğrencileri dil düzeylerini uluslararası sertifikayla belirledi

Bursa’daki ilk ve ortaokul öğrencileri, Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan ve dünyada 10 binden fazla üniversite, kolej ve eğitim kurumunca tanınan TEOFL sınavlarına girdi.

Bursa’da ilk defa Uludağ Üniversitesi çatısı altında bir günde yapılan TOEFL Premier, TOEFL Junior ve TOEFL ITP sınavlarına giren öğrenciler, yabancı dil düzeylerini uluslararası sertifikayla belgeledi.

Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep Çıbık, erken yaşta İngilizce öğrenmenin önemini vurgulayarak, ülke olarak yabancı dil eğitiminde istenilen seviyeye ulaşmak için ilk ve orta öğretimdeki dil düzeylerini ilerletmek gerektiğini söyledi. Çıbık, Yabancı Diller Yüksekokulu’nun akredite olmuş bir uluslararası sınav merkezi olduğunu hatırlatarak, “Böyle bir merkezde standart sınav ile dil düzeylerini ölçme cesareti gösteren öğrencileri tebrik etti.

Haber Tarihi : [07-May-2018]