Almanya Koblenz-Landau Üniversitesi ile eğitim işbirliği genişliyor

 

 

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı ile Almanya Koblenz-Landau Üniversitesi ile eğitimde işbirliği alanları çeşitlenerek artıyor.

Uludağ Üniversitesi, Almanya Koblenz-Landau Üniversitesi Koblenz Kampüsü Germanistik Bölümü ile Erasmus+ sözleşmesi imzaladı. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel ve Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Uysal, Koblenz Kampüsü’ne giderek Koblenz-Landau Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Dr. Iryna Shalaginova, Filoloji-Kültür Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Stefan Neuhaus ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Michael Meyer görüştü.

Görüşmelerde ortak çalışma ve işbirliği konuları ele alındı.  Öncelikle Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi ve Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalları ile Erasmus+ sözleşmesi yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Her iki Üniversite Heyeti arasında Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı ile Almanya Koblenz-Landau Üniversitesi Germanistik Bölümü’nün ortak lisans ve yüksek lisans programı açma konusunda mutabık kalındı.

Koblenz-Landau Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü ile yapılan toplantıda ise Koblenz Üniversitesi Heyeti, Erasmus+ sözleşmesi yapmayı teklif etti. Mutabık kalınan konunun, iki bölüm tarafından görüşülerek sonuçlandırılması kararlaştırıldı.               

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-May-2018]

Haber Görüntüleme : 3.419 - 0