İş sağlığı ve güvenliği eğitiminde sertifika dönemi

 

Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) kent dinamiklerine verdiği eğitim destekleri sürüyor. UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun BTSO bünyesindeki Bursa AB Bilgi Merkezi ve BTSO Akademi’yle ortaklaşa sürdürdüğü “AB ve Türkiye’de Temel İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu eğitim programı tamamlandı.

Meslek hastalıkları ve iş kazalarının önlenmesi amacıyla düzenlenen ve dört gün süren eğitimler sonunda 300 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Törende, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Müsteşarı Tibor Sztaricskai, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Murat Kurt ile eğitimciler ve katılımcılar yer aldı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde önemli başlıklardan biri olan iş sağlığı ve güvenliği alanında son yıllarda önemli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Bu süreçte Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği kültürünün önemli ölçüde geliştiğine vurgu yapan Irmak Aslan, “BTSO olarak mesleklerin nitelikli büyümesi noktasında adımlarımızı sürdürüyoruz. Özellikle Odamız bünyesinde faaliyet gösteren BTSO MESYEB ile mesleklerin uluslararası standartlara yükselmesine ve çalışanlarımızın gelişimine büyük katkı sağlıyoruz” dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Bursa’nın oldukça büyük sanayi bölgesi olduğunu ve yılda yaklaşık 20.000 iş kazası gerçekleştiğini, bunların da yaklaşık 66’sının ölümle sonuçlandığını belirterek iş sağlığı ve güvenliği eğitiminin önemine dikkat çekti. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Bursa’da iş güvenliği konusunda eğitim ayağını oluşturduğunu, 220 saatlik eğitimi tamamlayan öğrencilerin ÖSYM tarafından yapılan sınavı geçtikleri taktirde İş güvenliği Uzmanı olarak çalıştıklarını söyledi. Karahan ayrıca, A ve B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı kurslarının da açıldığını hatırlatarak, son olarak BTSO ile ortaklaşa yapılan bu eğitimler ile yaklaşık 600’den fazla kişinin sertifikalandırıldığını ve böyle bir organizasyona katkı sağlamaktan duyduğu mutluğu dile getirdi.

BTSO’YA TEŞEKKÜR

AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Tibor Sztaricskai de iş yerlerinde üstün güvenlik standartları oluşturmak ve çalışanlara makul çalışma koşulları sağlamak için Avrupa Birliği ve Türkiye’nin işbirliği içerisinde olduğunu söyledi. İş kazalarını ve meslek hastalıkları risklerini asgari seviyeye indirmeyi amaçladıklarını kaydeden Sztaricskai, Türkiye’de 2013 yılında yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı’nın AB tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Müsteşar Sztaricskai, “Mevzuatın başarılı bir şekilde uygulanabilmesi adına tüm kurumlara ve çalışanlara önemli sorumluluklar düşüyor.  BTSO’ya gerçekleştirdikleri bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-May-2018]

Haber Görüntüleme : 2.362 - 0