Rektör’den tesis müjdesi

Rektör’den tesis müjdesi

Uludağ Üniversitesi, 40. Yıl etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği organizasyonlara bir yenisini daha ekledi. Üniversite yöneticileri ve öğrencilerinin de katıldığı yaklaşık 500 kişilik grup, önce Göbelye Göleti’ne kadar yürüdü. Ardından da çeşitli spor aktiviteleri düzenledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yöneticiler, akademisyenler, personel ve yüzlerce öğrenci düzenlenen doğa yürüyüşü ve spor etkinliklerinde bir araya geldi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, UÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın katkıları ile düzenlenen ve özellikle öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği doğa yürüyüşü ve spor etkinlikleri yaz aylarında da devam edecek.

Etkinliğin ilk etabında Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi önünden başlayan ve Göbelye Göleti’ne kadar devam eden yaklaşık 5 KM’lik yürüyüş gerçekleştirildi. Ardından gölet etrafında buluşan topluluk burada düzenlenen spor aktivitelerine eşlik ettiler. AKUT arama kurtarma ekip uygulaması, Badminton, bisiklet, bot, dağcılık, gülle atma, halat çekme oyunu, halk oyunları, hava araçlı fotoğraf çekme etkinliği, kano, korfbol oyunu, ok atma, plates uygulaması, satranç, taş kaydırma, T’ai Chi, trambolin ve voleybol oyunlarının oynandığı etkinlikte hem akademisyenler hem de öğrenciler keyifli bir gün geçirdiler.

“GÖLET BURSALILARA AÇILACAK”

Uludağ Üniversitesi olarak öğrenciler ve öğretim üyeleri arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla böyle bir organizasyon hazırladıklarını söyleyen UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Uludağ Üniversitesi olarak 40. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde farklı organizasyonlara imza atmaya çalışıyoruz. Bugün de kısa zamanda 500 öğrenci ve akademisyen toparlayarak bu güzel havada böylesi bir etkinliği düzenlemiş olduk. Çok farklı sportif etkinlikleri ve güzel bir öğle yemeği yiyerek keyifli bir gün geçirmeyi planladık. Bu etkinlikleri yazın ilk aylarından itibaren düzenlemeye devam edeceğiz. Önümüzdeki sene gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra da Bursa halkına ve öğrencilerimize göleti ve çevresini açmayı planlıyoruz. Yaz aylarının başlangıcı ile birlikte burada bir tesis inşa etmek planlarımız arasında var. Henüz projesinin çizilme aşamasındayız. Tesisimizin inşa edilmesi ve faaliyete geçmesi ile birlikte hem Bursalılar hem de öğrencilerimiz göletten daha verimli bir şekilde faydalanabilecek” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Kas-2015]

Haber Görüntüleme : 2.738 - 0