Sağlık teknikerleri ve teknisyenleri günü kutlandı

 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde artık geleneksel hale gelen “11 Nisan Ulusal Sağlık Teknikerleri ve Teknisyenleri Günü” kutlandı.

Hastane Baş Sağlık Teknikerliği tarafından Rektörlük A Salonunda düzenlenen kutlama programına, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Halil Sağlam, Başhekim Doç. Dr. Yakup Canıtez, Başhekim yardımcıları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ufuk Şekir, Sağlık Teknisyen ve Teknikerleri Derneği Başkanı Erol Ertan, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, hemşireler, sağlık teknikerleri ve teknisyenleri katıldı.

Atatürk ve silah arkadaşları adına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan programda, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay,  Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez,  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ufuk Şekir ve Hastane Baş Sağlık Teknikeri Ahmet Arslan tarafından kutlama konuşmaları yapıldı.

Prof. Dr. Yusuf Ulcay konuşmasında Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 259 sağlık teknikerinin çalıştığını belirterek, sağlık hizmetinin önemli bir parçası olan teknikerlere teşekkür etti.

Başhekim Doç.Dr. Yakup Canıtez ise Rektörlüğün destekleri ile 2015 yılında 100 Hemşire, 2016 yılında 6 hemşire, 4 sağlık teknikeri, 4 diğer sağlık personeli, 2017 yılında 50 hemşire,10 sağlık teknikeri ve bu yıl da 149 Hemşire, 43 sağlık teknikeri ve personeli kadroları temin edildiğini belirterek çalışma şartlarını iyileştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Personel sıkıntısını gidermek ve sağlık hizmetin sunum kalitesini arttırmak için sürekli çalıştıklarını ifade eden Doç.Dr. Yakup Canıtez, tüm sağlık teknikerleri ve teknisyenlere teşekkür ederek günlerini kutladı.

Konuşmalardan sonra, kuruma uzun yıllar hizmet verip emekli olanlara Rektör Prof.Dr. Yusuf Ulcay tarafından plaket verildi. Tören, 20 yıl ve üstünde hizmet verenlere teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Nis-2018]

Haber Görüntüleme : 4.000 - 0