Uludağ Üniversitesi’nden 24 saat kütüphane hizmeti

 

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yapımı devam eden ek binanın tamamlanmasının ardından üniversitenin kütüphanesinin 24 saat hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

54. Kütüphane Haftası kapsamında Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliği UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Prof. Dr. Aslı Hockenberger, üniversite yöneticiler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, eskiden kütüphanelerin büyüklüklerinin sahip olduğu kitaplarla eşdeğer tutulduğuna işaret etti. Bugün dijitalleşen dünyada artık ulaşılabilen kaynak miktarının önem taşıdığını vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay; “Geçen yıl itibariyle üniversitemizde de yaklaşık 5 milyon 200 bin sadece online kaynaklar için ayırmıştık. Bütçemizin birçok alanında kısıtlanmaya gidilmesine rağmen bu noktada artışa gitmeye devam edeceğiz. Araştırmacıların artık birtakım kaynaklara ulaşması için çabalıyoruz. Kişiler bulundukları ofisten dünyanın birçok kütüphanesine ulaşabilmekte ve zamanı ciddi bir şekilde satın almaktayız” diye konuştu.

HEDEF KESİNTİSİZ EĞİTİM HİZMETİ

Mevcut kütüphanenin kullanım oranından memnun olduğunu dile getiren Ulcay; “Kütüphanemize giriş ve çıkış sayılarını her gün inceliyorum. Buraları etkin kullanmalı, sadece ders çalışmak için kullanılmaması lazım. İnşallah yandaki kütüphane binası bittiğinde kütüphane hizmetimizi 24 saate çevireceğiz. 24 saat kesintisiz hizmet, okuma salonları ve şu anda içinde bulunduğumuz kütüphanenin bir alt katı var. Eskiden matbaa olarak kullandığımız bu yeri okuma salonuna dâhil etmek istiyoruz. Burada grup çalışmaları ve sesli çalışmaların yürütülmesini arzu ediyorum. Hatta mimarlar için çizim alanı planlamanın içerisinde var. Yan taraftaki ek binayı açıp ardından alt katı 24 saat hizmet verecek şekilde öğrencilerimizin kullanımına sunacağız. Ümit ederim daha uzun vadede bizim kitaplı kısımlarımızın 24 saat hizmet sunma ihtiyacı da doğar. Bu şekilde taleplerin gelmesini ve bunun da gerçekleştiğini bizim görmemiz lazım” dedi.

UÜ MERKEZ KÜTÜPHANE ÖRNEK OLUYOR

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hasan Arslan ise konuşmasında 3. Nesil Üniversite hedefleri doğrultusunda hizmet vermeye çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. Sunulan hizmetler ve eğitim faaliyetleri konusunda diğer üniversite kütüphanelerine örnek olduklarını açıklayan Daire Başkanı Arslan; “Aldığımız olumlu geri dönüşler, yapıcı eleştirilerle üniversitemizin Türkiye ve dünyada önemli noktalara gelmesi için kendi adımıza çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak misyonumuz gereği üniversitemiz mensuplarının eğitim ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmakla birlikte mesleğimizin bize verdiği sorumlulukla kütüphanecilik mesleğine ve kütüphanelerimizin önemine dikkat çekmek adına gerçekleştirdiğimiz etkinlik ve faaliyetlerde de örnek olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kütüphane Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Merkez Kütüphane Fotoğraf Yarışması’ ve ‘Bul Kitabı Al Tableti’ isimli yarışmanın kazananlarına ödülleri takdim edildi. Etkinliğin sonunda Rektör Ulcay ve beraberindekiler hep birlikte açılan fotoğraf sergisini gezdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Nis-2018]

Haber Görüntüleme : 4.708 - 0