Reşat Petek: FETÖ mensupları hâlâ çalışmalarını sürdürüyor

 

AK Parti Burdur Milletvekili Petek: "Örgütteki birlikteliği sağlamak için kendini gizlemiş örgüt mensupları hâlâ çalışmalarını sürdürüyor''

AK Parti Burdur Milletvekili ve çalışmalarını tamamlayan TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Fetullahçı Terör Örgütü'ndeki (FETÖ) birlikteliği sağlamak için kendini gizlemiş örgüt mensuplarının hâlâ çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Petek, Uludağ Üniversitesi’nde ''Küresel Güçlerin Yeni Oyuncağı FETÖ'' konulu konferans verdi. 

Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konferansın öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ekonomiden uluslararası siyasete kadar hemen hemen her alanda ben de varım diyen Türkiye’nin üzerinde hesabı olan küresel güçlerin, taşeron örgütleri kullanarak mücadele yürüttüğünü, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin de en büyük ihanet hareketlerinden biri olduğunu söyledi. “Darbe girişimi sonrasında ekonomik, siyasi ve toplumsal açıdan zorlu bir süreç yaşasak da birlik ve beraberliğimiz sayesinde hepsinin üstesinden geldik” diyen Rektör Ulcay, “Türkiye olarak daha büyük hedeflerimize artan bir kararlılıkla yürüyerek yeni başarı öyküleri yazmaya, ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili ve çalışmalarını tamamlayan TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, konuşmasına başlarken, bir tır dolusu belgeye dayanarak, FETÖ’nün devletin en üst organlarına kadar nasıl sızdıklarını anlatmaya geldiğini söyledi. Dış güçlerin FETÖ’yü kukla olarak kullanmaya 1966’da başladıklarını  ve din istismarıyla insanları kandırdıklarını belirten Petek, “Yüzde 99’ü Müslüman olan ülkemizde dini gerçek anlamda bilmeyenler, istismara vesile olmuştur” dedi.

Petek, FETÖ'nün on yıllardır Türkiye'de devlete sızmış, kendisini çok iyi gizlemiş, kamufle etmiş, tedbir, takiye ve gizlilik yöntemleriyle örgütlenmiş silahlı bir terör örgütü olduğunu vurgulayarak, ''Bu nedenle hem yurt dışında hem de içeride hala FETÖ'ye karşı operasyonlar, soruşturmalar devam ediyor. Yurt dışında devam eden operasyonlarda gerek istihbarat teşkilatımız gerekse uluslararası sözleşmeler çerçevesinde diğer ülkelerle yapılan ikili görüşmelerle silahlı terör örgütü üyeleri paketlenip Türkiye'ye getiriliyor'' diye konuştu.

FETÖ'nün en başından beri dış güçlerin kuklası olduğunu anlatan Petek, şöyle devam etti:

''FETÖ'yü gerçek yapısıyla iyi tanımalıyız. FETÖ, birilerinin zannettiği gibi iyiliksever, dindar, muhafazakâr insanların topluma, eğitime katkısı için oluşmuş bir örgüt değildir. Başından itibaren dış güçlerin kuklası ve 'Türkiye'de FETÖ aracılığıyla devlet nasıl ele geçirilir? Nasıl bir iç kargaşa çıkartılır?' bunun çalışmalarını yapan bir örgüttür. O bakımdan tabii ki devletimiz bütün kurumları ve kuruluşlarıyla özellikle de yargı makamlarının FETÖ ile mücadeleyi bırakması söz konusu değildir. Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir. Terör, suç ve silahlı örgütlerle mücadele zaten bir başkasının emir ve talimat vermesine gerek duymadan yargı makamlarının anayasa ve kanunlardan aldığı en tabii görevi, vazifesidir.''

"HÂLÂ İLETİŞİM HALİNDELER"

Petek, FETÖ ile ilgili takip ettikleri davalarda sanıkların ortak bir dil kullandıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''FETÖ ile ilgili takip ettiğimiz davalarda yargılanan sanıkların ortak bir dil kullanması, ortak söylem geliştirmesi, ikrar ve itiraflarda bulunmamaları ve suçlayıcı cümlelerin hepsinin müşterek olması, bize bir şey gösteriyor; demek ki hala örgüt, tutuklu mensupları sanıklar arasında da bu birlikteliği sağlayabiliyor, iletişimi sağlıyor ve örgüt mensupları verilen direktiflere göre savunma yapıyorlar. Hatta zaman zaman içlerinden gevşek davranıp, 'etkin pişmanlık yasası'ndan yararlanmak için bazı delilleri ortaya koyanları, ayrıca yine gizli gizli ziyaret edip bu ifadelerinin baskı altında verildiğini söyleyerek o ifadelerinden vazgeçmesi için telkin, tavsiye ve bazılarına da tehditleri var. Vaatlerde bulunuyorlar, ''İfadeni değiştir seni bir şekilde yurt dışına da kaçırırız'' şeklinde vaatlerde bulunmak suretiyle örgütteki birlikteliği sağlamak için kendini gizlemiş örgüt mensupları hâlâ bu çalışmalarını sürdürüyor.''

İlgiyle dinlenen konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Reşat Petek’e İznik MYO öğrencilerinin yaptığı çini tabağı takdim ederek teşekkür etti.

İzleyenlerin sorularını da yanıtlayan Petek daha sonra, “KUKLA: Küresel güçlerin yeni oyuncağı FETÖ” adlı kitabını imzaladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Nis-2018]

Haber Görüntüleme : 3.113 - 0