Klâsik Türk Müziğine yoğun ilgi

CİCİ BEYİM: DİNLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Klâsik Türk Müziğine yoğun ilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Dilek Türkan ile birlikte Uludağ Üniversitesi’nde konser verdi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde Şef Hakan Özlev yönetiminde gerçekleşen konserde Koro ve solistler hicazkâr makamında eserler seslendirdi.

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserin ilk bölümünde Tanbûri Cemil Bey, Hacı Sâdullah Ağa, Zekâi Dede, Kemal Niyazi Seyhun’dan eserlerin yanı sıra Nikoğos Ağa, Sadullah Efendi, Çorlulu Aşık, Lâtif Ağa ve Nûman Ağa’dan şarkı formunda eserler seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde ise Cumhurbaşkanlığı Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Dilek Türkan sahne aldı. Sanatçı, Ali Ufkî Bey ve Yıldırım Gürses bestelerini yorumladı. Operet dönemi eserlerinden örnekler de sunan sanatçı daha sonra Kaptanizade Ali Rıza Efendi’nin bestelediği ve uzun yıllar tozlu raflarda kalmış “Cici Beyim” adlı eseri seslendirdi. Sanatçı, müzikseverlerin ısrarlı alkışları üzerine iki kez bis yaparak sahneden ayrıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Kas-2015]

Haber Görüntüleme : 2.058 - 0