Öğrenciler için “Mühendislik Oyunu” eğitimi

 

Uludağ Üniversitesi, özel sektörle işbirliklerini farklı alanlarda sürdürüyor.

Ürün geliştirme, tasarım ve mühendislik alanlarında sektörün önemli firmalarından CADEM ile İşbirliği çerçevesinde Otomotiv ve Makine Mühendisliği bölümleri son sınıfında eğitim gören 24 öğrenci, bir haftalık süreçte her gün devam eden “Mühendislik Oyunu” eğitimi sonrasında sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, CADEM İnsan Kaynakları Müdürü Bahar Paksoy ve CADEM firması eğitimcileri, Kariyer Merkezi Müdürü Memet Zencirkıran ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Aslı Hockenberger, Uludağ Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi kapsamında yoğun bir faaliyet içerisinde bulunduğunu, özel sektörle bu kapsamda güçlü bir işbirliği içerisinde olduklarını ve bu işbirliğini farklı alanlarda geliştirdiklerini belirtti. Üniversite olarak sektörde önemli tecrübeye sahip firmalarla uygulamalı eğitimler  konusunda işbirliği içerisinde olduklarını, ayrıca  özel sektörden gelen teklifleri hızlı bir şekilde hayata geçirdiklerini belirten Hockenberger, önümüzdeki süreçte çeşitlilik içeren eğitim faaliyetleriyle öğrencilerin sektörle etkileşiminin daha da artacağını belirtti.

CADEM Firması İnsan Kaynakları Müdürü Bahar Paksoy, mühendislik oyununu Türkiye’de ilk olarak Uludağ Üniversitesi ile gerçekleştirdiklerini, Uludağ Üniversitesi ile farklı alanlarda işbirliği yapmaya büyük önem verdiklerini belirtti.  Programa farklı üniversitelerden talep olduğunu ve yakın dönemde bazı üniversitelerde de eğitimler verileceğini belirten  Paksoy, programa olan ilgi ve devamlılıktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.  Eğitmen Ümit Kanber, program sürecinde katılımcı öğrencilere Catia V5 Temel Katı ve Montaj çalışmaları üzerine eğitim verildiğini, eğitimin ardından ise 2 pistonlu bir motor montaj çalışması için etkinlik kısmına geçildiğini, burada motorun bazı parçalarının en baştan tasarlandığını,  halihazırda var olan dataların ise revizyonlarla veya daha geniş modifikasyonlarla projeye göre geliştirildiğini ifade etti. Kanber, tasarım ve modifikasyonlarla nihayete eren tasarım sürecinin ardından, parçaların montaj ortamında birleştirilerek çalışır halde bir motor mekanizması oluşturulduğunu ve öğrencilerin, gruplar halinde yaptıkları etkinliği bir rapor halinde sunduğunu belirtti. Etkinliğin ardından İnsan Kaynakları Müdürü Bahar Paksoy tarafından iş/mülakat süreçleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kariyer Merkezi Müdürü Memet Zencirkıran da, CADEM Firması ile ilk etkileşimin AR-GE Programları kapsamında olduğunu ve bu eğitimlerden öğrencilerin büyük memnuniyet duyduğunu, bunun üzerine firma yetkilileriyle farklı programlarla işbirliğini sürdürme konusunda mutabık kaldıklarını ve hızlı bir şekilde bu işbirliğini hayata geçirdiklerini belirtti. Zencirkıran, bir hafta boyunca şehir dışından gelen uzman eğitmenlerle programı yürüten CADEM’e, programın uygulanma sürecinde labaratuvarlarını açarak her türlü desteği veren, programın koordinasyonunda önemli rol üstlenen  Otomotiv Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. İhsan Karamangil ve öğretim üyesim Doç. Dr. Gökhan Sevilgen’e teşekkür borçlu olduklarını belirtti. 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : 5.184 - 0