Başbakan Yardımcısı Şimşek, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni açtı

 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uludağ Üniversitesi’nde yapımı tamamlanan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katılmak için Bursa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, daha sonra Uludağ Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve üniversite yönetimi tarafından karşılanan Mehmet Şimşek, öğrencilerin ve akademisyenlerin katıldığı ‘Küresel Görünüm ve Türkiye Ekonomisi’ konferansında konuşma gerçekleştirdi.

Konferansın ardından yapımı tamamlanan Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin resmi açılışını da gerçekleştiren Mehmet Şimşek; “Bursa’da muazzam bir yenilikçi hareket var. Bugün de üniversitede hocalarımızla, akademisyenlerle ve öğrencilerimizle bir araya geldik. Sabah da biliyorsunuz ki Uludağ Ekonomi Zirvesi’ndeydik. Dışarıdan çok fazla katılım var. Türkiye’nin en önemli zirvelerinden birisi konumuna geldi. Aslında bu Bursa’ya olan rağbeti gösteriyor. Ben inanıyorum ki bunun sayesinde Bursa’ya küresel doğrudan yatırımlar da zaman içerisinde artacak. Zaten burada muazzam bir girişimcilik ruhu var. Bir tecrübe ve birikim var. Şimdi üniversitemiz biraz daha sanayi ile birlikte çalışıp bu yenilikçilik ekosistemini güçlendirecek” diye konuştu. Bir gazetecinin; “Bursa’ya bir yatırım planı var mı?” sorusuna Şimşek; “Yatırımları özel sektör yapar, devlet sadece ön açar” diye cevap verdi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise 3. Nesil Üniversite sloganıyla yatırımlara aralıksız devam ettiklerini söyledi. Göreve gelir gelmez başlattıkları projelerin birer birer açılışlarını yaptıklarını vurgulayan Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Sağlık Bilimleri Fakültemizi de daha modern ve günün eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yeniden inşa ettik. Son derece donanımlı bir fakülte yaptık. Öğrencilerimiz gerek bilimsel gerekse de akademik anlamda en iyi eğitimi burada alabilecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fakülteyi inceleyen Başbakan Yardımcısı Şimşek, üniversiteye yaptıkları katkılardan dolayı işadamları ve girişimcilere teşekkür plaketi takdim etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : 3.882 - 0