Aceh milletvekillerinden üniversite yönetimine ziyaret

Aceh milletvekillerinden üniversite yönetimine ziyaret

Endonezya’nın Aceh Eyaleti’nden bir grup milletvekili, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı eğitim öğretim imkanlarının arttırılması amacıyla Uludağ Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tayyar Arı, Aceh Parlamentosu’ndan 6 kişilik bir milletvekili grubunu Uludağ Üniversitesi’nde ağırladı.

Rektörlük D Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette grup adına konuşan Aceh Parlamentosu Komisyon Başkanı Abdullah Saleh, Türkiye’nin ve Türk milletinin geçmiş dönemde ülkeleri için yaptıkları yardım organizasyonlarından dolayı minnettar olduklarını söyledi. Aceh Eyaleti olarak, Türkiye’nin dostluğunu çok önemsediklerini vurgulayan Komisyon Başkanı Abdullah Saleh, “Eyaletimiz adına kurulan komisyon ile Türkiye ve Bursa’da temaslar kurmak için burada bulunuyoruz. Uludağ Üniversitesi yönetimine bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Bugün yaptığımız ziyarette hem ikili ilişkilerin geliştirilmesini hem de eğitim öğretim konusunda yapabileceğimiz işbirliği imkanlarını konuşmak istiyoruz. Bizler Aceh Eyaleti olarak her türlü işbirliğine ve fikir alışverişine açığız. Sizlerin de desteği ile bu girişimleri başlatmak istiyoruz” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper de Aceh Eyaleti Parlamento Komisyonu’nu ağırlamaktan dolayı son derece memnun olduklarını söyledi. Misafirlerine üniversitenin tarihçesi ve eğitim olanaklarından bahseden Prof. Dr. Eray Alper, Aceh Eyaleti’nin işbirliği tekliflerini değerlendireceklerini belirtti. Uludağ Üniversitesi yönetiminin eğitim öğretim konusunda gelecek her türlü teklife ve işbirliğine hazır olduğunu vurgulayan Alper, Aceh Eyaleti’nden gelen komisyon ile karşılıklı görüşmeleri yürütmeye devam edeceklerini kaydetti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Kas-2015]

Haber Görüntüleme : 2.020 - 0